plastika_thrakis00

Πλαστικά Θράκης: Αναδιοργάνωση των εργοστασίων στην Ξάνθη

15 Μαρτίου 201016:46

plastika_thrakis00Η εταιρεία Πλαστικά Θράκης ανακοινώνει ότι η διαδικασία της αναδιοργάνωσης των εργοστασίων στην Ξάνθη, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2009

ολοκληρώθηκε με την απόσχιση της δραστηριότητας των Επίπεδων Υφαντών και Μη Υφαντών Τεχνικών Υφασμάτων από τη μητρική Εταιρεία και την εισφορά της στην κατά 100% θυγατρική της Don & Low Hellas A.B.E.E., η οποία σύμφωνα με την απόφαση του αρμοδίου οργάνου Διοίκησης, μετονομάζεται σε Thrace Non Wovens & Geosynthetics Α.Β.Ε.Ε.

Σύμφωνα με το sofokleousin εφεξής η δραστηριότητα του Ομίλου θα διακρίνεται σε δύο κλάδους, στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων και στον κλάδο της Συσκευασίας, περίπου με ισομεγέθη επιμερισμό στα οικονομικά αποτελέσματα και στοιχεία του Ομίλου. Συνεπώς το σύστημα εσωτερικής αναφοράς θα περιλαμβάνει τους δύο προαναφερόμενους κλάδους και στόχος της Διοίκησης είναι στις οικονομικές καταστάσεις του α’ τριμήνου του 2010 η πληροφόρηση κατά τομέα σύμφωνα με το Δ.Π.Χ.Π. 8 να περιλαμβάνει τους εν λόγω κλάδους.

 Ο Κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων έχει διεθνή προσανατολισμό με το 97% των πωλήσεων να πραγματοποιείται στη διεθνή αγορά. Λειτουργεί μέσω τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου (Thrace Non Wovens & Geosynthetics στην Ξάνθη, Don & Low LTD στη Σκωτία, Thrace Linq Inc και Lumite Inc. στις Η.Π.Α.) Κύρια προϊόντα του κλάδου είναι τα γεωυφάσματα, οι μεμβράνες μόνωσης και τα τεχνικά υφάσματα για αγροτικές και βιομηχανικές χρήσεις.

Ο Κλάδος της Συσκευασίας έχει προσανατολισμό την Ευρωπαϊκή αγορά με έμφαση τις χώρες της Ν-Α Ευρώπης, της Σκανδιναβίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Ειδικότερα λειτουργεί μέσω δώδεκα εταιρειών του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής εταιρείας, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Ιρλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στη Σερβία.

 Τα προϊόντα του Κλάδου διακρίνονται σε αυτά της Συσκευασίας Βιομηχανικών Προϊόντων και αφορούν κυρίως σάκους, μεγασάκους και φιλμ παλετοποίησης για τη συσκευασία λιπασμάτων, ιχθυοτροφών, ζωοτροφών, καθώς και χημικών και αδρανών υλικών και σε αυτά της Συσκευασίας Καταναλωτικών Προϊόντων με εφαρμογές στη συσκευασία τροφίμων και χημικών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr