ora_gis

Πιο οργανωμένος ο Δήμος Ξάνθης στη φετινή Ώρα της γης

13 Μαρτίου 201005:47

ora_gisΠιο οργανωμένη από την προηγούμενη χρονιά είναι η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στην ώρα της Γης.

Ενώ πέρυσι η συμμετοχή στη σχετική πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή και δεν υπήρξε αρκετή προβολή και αντίστοιχη συμμετοχή του κοινού. Μάλιστα η καθυστερημένη συμμετοχή τότε του Δήμου είχε αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ Δημάρχου και Αντιπολίτευσης.

 Φέτος ο Δήμος Ξάνθης έχει προαναγγείλει έγκαιρα τη συμμετοχή του και μάλιστα προβάλει αυτή την πρωτοβουλία και μέσω ειδικού μηνύματος από το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κοινού και αντίστοιχα εξοικονόμηση ενέργειας. Οι υπεύθυνοι του Δήμου έχουν οργανωθεί αρκετά για τη φετινή κινητοποίηση και συμμετέχουν πιο ενεργά στη σημαντική πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας και την καταπολέμηση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι με βάση την έρευνα που πραγματοποίησε το XanthiPress.gr ανάμεσα στα στελέχη της ΔΕΗ εκτιμήθηκε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στην Ξάνθη κατά την Ώρα της γης άγγιξε το 10% ενώ σε γειτονικούς νομούς υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr