dimarxeio_xanthis

Χωρίς χρίσματα οι δημοτικές εκλογές;

12 Μαρτίου 201008:09

dimarxeio_xanthisΣτην απόφαση να μην δοθούν χρίσματα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, παρά μόν στην περίπτωση των Περιφερειών και των μεγάλων Δήμων φαίνεται ότι καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τα δύο μεγάλα κόμματα σχεδιάζουν να προτείνουν και επίσημα να μην υπάρξουν κεντρικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν, προοπτική με την οποία συμφωνούν τόσο ο ΣΥΝ όσο και οι Οικολόγοι – Πράσινοι.  Η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πρωτεύουσες νομών όπου θα είναι σαφές ποιος είναι ο εκλεκτός κάθε κόμματος αλλά θα διευκολύνει τις πολιτικές ζυμώσεις στους μικρότερους Δήμους, όπου οι διαπροσωπικές σχέσεις και το κίνητρο προσφοράς προσδιορίζονται συχνά εκτός των κομματικών χώρων.

Η προοπτική ξεκίνησε με δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά καθώς θεωρείται ότι το κόμμα του ευνοείται από αυτό το ενδεχόμενο. Παράλληλα όμως και στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι η σκέψη αυτή οριμάζει, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου. Άλλωστε η προφανής κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ θα είναι έκδηλη στις Περιφέρειες όπου οι εκλογές θα έχουν κατεξοψήν πολιτικό χαρακτήρα.

Στην περιοχή της Ξάνθης δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος που θα είχε το ενδεχόμενο να μη δοθούν χρίσματα. Δεν είναι γνωστό αν θα εκδηλωθούν – τελικά- οι φιλοδοξίες και προθέσεις διαφόρων στελεχών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και βρίσκονται εκτός του συνδυασμού της πλειοψηφίας ενώ στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αμετάβλητα, άρα δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κομματικής υποστήριξης στην υπάρχουσα παράταξη. Στους υπόλοιπους Δήμους, πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική κατανομή του Σχεδίου «Καλλικράτης». Όλα είναι ακόμη στο στάδιο της σκέψης και, φυσικά, εξαρτώνται από την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ γύρω από το ζήτημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr