Πρώτη επίσκεψη για την Περιφερειάρχη στην Ξάνθη

10 Μαρτίου 201015:18

kokla_tedk_3Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε την Τετάρτη η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα.

Το πρωί συναντήθηκε στη Νομαρχία Ξάνθης με το Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη  και παράγοντες της Νομαρχίας. Αμέσως μετά η Περιφερειάρχης σημείωσε ότι  η πρώτη της επίσκεψη στην Ξάνθη  έγινε με καθυστέρηση εξαιτίας των πλημμυρών του Έβρου και της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ. Η κυρία Κόκλα σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Νομάρχη Ξάνθης την αναπτυξιακή πρόταση της Νομαρχίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν γι’αυτή στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης τόνισε ότι η συνάντηση μαζί της υπήρξε εποικοδομητική και έγινε συζήτηση σε βάθος. Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, σημείωσε, ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη μέσα από τη συνεργασία μας.

Στο νέο κτίριο της ΤΕΔΚ

Ακολούθως η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το νέο κτίριο της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης, το οποίο μόλις έχει αναπαλαιωθεί και βρίσκεται στην οδό Σκρα και Σωκράτους. Εκεί είχε πολύωρη σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού και τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων  Εξερχόμενη της σύσκεψης η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Νομός Ξάνθης έχει αρκετά μικρό ποσοστό στο ΕΣΠΑ αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν οφείλεται στην παρούσα κατάσταση αλλά στο γεγονός ότι έχει παραλάβει να διαχειριστεί μόνο το 50% του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατέστη σαφές πως οι Δήμοι θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα έργα που διαθέτουν ωριμότητα προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα για την ένταξη έργων σχολικής στέγης. Χαρακτήρισε πάντως τη συζήτηση ιδιαίτερα παραγωγική.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχάλης Στυλιανίδης, από την πλευρά του, αφού εξέφρασε τη χαρά του για το νέο κτίριο της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης,σημείωσε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αναφέρθηκε στην  υστέρηση που υπάρχει στην ένταξη έργων του ΕΣΠΑ για το νομό Ξάνθης, εκφράζοντας την πίστη του ότι με κοινή προσπάθεια ο Νομός θα φτάσει στα ποσοστά που δικαιούται. Επεσήμανε παράλληλα ότι συζητήθηκε και το θέμα του Καλλικράτη, για το οποίος – σήμειωσε- ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη να προωθήσει τις θέσεις τους.

Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και χαρακτηρίστηκε από τους υψηλούς τόνους, κυρίως του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου, καθώς το νέο – βιοκλιματικό και όμορφο – κτίριο της ΤΕΔΚ δεν προστατεύει ιδιαίτερα την ιδιωτικότητα των συζητήσεων μέσα στην αίθουσα συσκέψεων.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr