fysiko_aerio_400_x_300

Έρχεται το φυσικό αέριο στην Ξάνθη. Προτάσεις Δήμαρχου και Νομάρχη

10 Μαρτίου 201009:31

fysiko_aerio_400_x_300Το θέμα της εγκατάστασης δικτύου Φυσικού Αερίου χαμηλής πίεσης ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός που φιλοξένησε σχετικές δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης.

Ο Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι η Ξάνθη θα είναι μια από τις δύο πρώτες επαρχιακές πόλεις –μαζί με τις Σέρρες- που θα εγκατασταθεί δίκτυο αερίου για οικιακή χρήση.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε ότι μέσα στο 2011 θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί για τη σύσταση Εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στις οποίες θα συμμετάσχει κατά 51% η ΔΕΠΑ και κατά 49% ιδιώτες επιχειρηματίες, ενώ δική του πρόταση που δεν έχει γίνει δεκτή είναι στις εταιρίες να συμμετάσχουν οι Δήμοι.

Στο θέμα παρενέβη την Τρίτη ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει από ετών, με έγγραφό του προς τους τότε Υπουργούς Ανάπτυξης τη δημιουργία Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Α.Μ.-Θ. με έδρα την Ξάνθη, καθώς όπως υποστηρίζει η Ξάνθη είναι κεντροβαρές σημείο της Θράκης και μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, από πλευράς αποστάσεων και προς το συμφέρον της Εταιρίας.

Παράλληλα σε δήλωσή του υποστηρίζει «Το αίτημα μας είναι σημαντικό και ενεργό, το υποστηρίζουμε σταθερά, και είναι καιρός η Κυβέρνηση να το υλοποιήσει. Ζητώ την ενεργό υποστήριξη όλων των παραγόντων του Νομού προς υλοποίησή του».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr