Πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας

10 Μαρτίου 201022:00

mattress_700_2Είναι γεγονός, ότι το 1/3 της ζωής μας το περνάμε  ξαπλωμένες στο στρώμα του κρεβατιού  μας.

Είναι λοιπόν πολύ βασικό να μπορούμε να διατηρούμε αυτό το μέρος, όσο γίνεται πιο καθαρό και φυσικά πιο άνετο.

Θα δούμε λοιπόν εδώ μαζί, ότι υπάρχουν κάποια μυστικά για να καθαρίζουμε το στρώμα μας, να απομακρύνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές και να το διατηρούμε φρέσκο και άνετο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αξιοποιήστε τον ήλιο και τον  καθαρό αέρα

Όποτε σας είναι  εύκολο – αν μπορείτε μια φορά το τρίμηνο – βγάλτε το στρώμα σας έξω στο μπαλκόνι, για να το δει ο ήλιος και να αεριστεί καλά. Επιπλέον, είναι καλό συχνά να ανοίγετε τα παράθυρα του υπνοδωματίου, να τραβάτε τις κουρτίνες και να αφήνετε τον ήλιο να λούζει το στρώμα σας. Όσο πιο συχνά αερίζετε το στρώμα σας, τόσο πιο εύκολα απομακρύνεται η δυσοσμία, ενώ το φως του ήλιου λειτουργεί ευεργετικά σαν ένα φυσικό απολυμαντικό. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να το βγάλετε έξω, εάν καθημερινά το αερίζετε – αφού πρώτα το ξεστρώσετε τελείως – για 30 λεπτά, αυτό βοηθάει να απομακρυνθεί η υγρασία,  κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που είναι και βασική αιτία κακοσμίας του στρώματός σας.

Καθαρισμός  με μαγειρική σόδα

Όταν αλλάζετε σεντόνια, την ώρα που έχετε  ξεστρώσει τελείως το κρεβάτι  σας κι έχετε βγάλει και το κάλυμμα του στρώματος, απλώστε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του στρώματος. Αφήστε την σόδα απλωμένη για μια-δυο ώρες και μετά καθαρίστε καλά το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Ακριβώς όπως στο ψυγείο σας, η μαγειρική σόδα ενεργεί ως μαγνήτης των μυρωδιών.

Μπορείτε ακόμη – πριν να ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία – να την αναμίξετε με κάποια μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως αποξηραμένη λεβάντα ή σκόνη βανίλιας, έτσι ώστε παράλληλα με την απομάκρυνση των μυρωδιών να δώσετε κι ένα ευχάριστο άρωμα στο στρώμα σας.

Γυρίζετε  το στρώμα σας

Κάθε έξι έως  οκτώ εβδομάδες είναι καλό να γυρίζετε το στρώμα σας, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη άνεση. Στην αρχή αντιστρέφετε το τμήμα του κεφαλιού, με αυτό των  ποδιών και στην συνέχεια θα γυρίσετε το στρώμα, στην από πίσω του πλευρά, συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία.

Φροντίστε να το σηκώνετε με προσοχή από τις λαβές που είναι ραμμένες στις πλαϊνές λαβές του στρώματος, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι λαβές ξηλώνονται πολύ εύκολα. Πολλές εταιρίες στρωμάτων, δίνουν οδηγίες για το κάθε πότε πρέπει να γυρίζετε το στρώμα σας και το πώς. 

Καθαρά  σεντόνια

Όταν πλένετε  τα σεντόνια σας, κάντε το στις όσο  το δυνατόν πιο υψηλές θερμοκρασίες νερού –ελέγχοντας πάντα τις οδηγίες πλυσίματος στις ετικέτες των σεντονιών – για να μπορέσετε να σκοτώσετε τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στα σεντόνια του κρεβατιού. Σιδερώστε τα καλά, για τον ίδιο ακριβώς λόγο και πριν τα στρώσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι απολύτως στεγνά. 

Έκτακτες… περιπτώσεις!

Τα ατυχήματα  βέβαια, είναι πάντα αναπόφευκτα. Άλλοτε μπορεί να χυθεί στο στρώμα σας κάποιο ποτό, να λερωθεί από ένα κατοικίδιο ζώο ή να υποστείτε τις συνέπειες του κακού ονείρου που θα δει ένα βράδυ το παιδί σας.

Εδώ θα πρέπει να δράσετε όσο το δυνατόν πιο  άμεσα!

Το πρώτο βήμα είναι να απομακρύνετε την υγρασία  όσο το δυνατόν περισσότερο με μια στεγνή πετσέτα. Πιέστε την πετσέτα πάνω στο στρώμα, για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα υγρά. Όταν είσαστε σίγουρη ότι έχετε απομακρύνει τα υγρά, απλώστε πάνω στο λεκέ μαγειρική σόδα κι ακολουθήστε την διαδικασία που περιγράψαμε πιο πάνω. Η σόδα θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι μυρωδιές και θα απορροφήσει την υγρασία. Για ένα μεγάλο λεκέ, αφήστε τη σόδα τουλάχιστον για όλη τη νύκτα.

Προληπτικά  μέτρα

Καλύψτε το στρώμα σας με ένα βαμβακερό κάλυμμα, που θα βοηθήσει στην προστασία του στρώματός από την μυρωδιά του σώματός σας (ιδρώτας κ.λ.π.). Μπορείτε να το πλένετε εύκολα κι έτσι να διατηρείτε το στρώμα σας πάντα πιο καθαρό και φρέσκο.  

Πηγή : femail.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr