Επισκόπηση κυπριακού Τύπου. Βρέθηκε η σωρός του Τάσσου Παπαδόπουλου

9 Μαρτίου 201018:08

Tassos_papadopoulos_case9Το τηλεφώνημα από άγνωστο ότι η σορός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου βρίσκεται θαμμένη στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου, οι έρευνες της Αστυνομίας, και η πιθανότητα η κλοπή της σορού να είχε σχεδιαστεί μέσα στις Κεντρικές Φυλακές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Βρέθηκε η σορός του Τάσσου”, γράφει ότι αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκε σορός που πιστεύεται ότι ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, που είχε κλαπεί από τον τάφο του στο κοιμητήριο Δευτεράς τον Δεκέμβριο του 2009. Γράφει, επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Ορεινής και Ταμασού Ησαϊας δήλωσε χθες το βράδυ ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τη συγκατάθεσή του για έναρξη των εργασιών αναστύλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα. 

 Η ”Μάχη”, υπό τον τίτλο ”Ερωτηματικά για την ανεύρεση του Τάσσου”, γράφει ότι το δράμα που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο με την κλοπή του Τάσσου Παπαδόπουλου έλαβε τέλος χθες για την οικογένειά του, μετά την ανεύρεση της σορού του στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αποφάνθηκε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι καθαρά πολιτική, και ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

 Ο ”Πολίτης”, υπό τον τίτλο ”Αναγνωρίστηκε η σορός του Τάσσου”, γράφει ότι τρεις ακριβώς μήνες μετά την κλοπή, όλα δείχνουν ότι οι ιερόσυλοι αποφάσισαν να επιστρέψουν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στην οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου και ανέφερε πού βρίσκεται θαμμένη η σορός. Γράφει, επίσης, ότι στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο συμψηφισμός των ποσών που κατέβαλαν σε νομικά γραφεία όσοι Ελληνοκύπριοι προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ για θέματα περιουσιών. 

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Ισοβίτης σχεδίασε την κλοπή της σορού του Τάσσου”, γράφει ότι ο πρώην Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Πανίκος Κυριάκου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του συγκεκριμένος βαρυποινίτης έλεγε ότι θα κλέψει τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γράφει, επίσης, ότι επανέρχεται η πρόταση για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, υπό το προκάλυμμα της διεθνούς διάσκεψης, και ότι κομιστής της ιδέας φέρεται να είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο. 

 Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Παρέδωσαν τον Τάσσο”, γράφει ότι ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν νωρίς χθες το βράδυ σε σχέση με την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η Αστυνομία άρχισε να ψάχνει στοιχεία στο κοιμητήριο όπου βρέθηκε η σορός και να συλλέγει τεκμήρια από έναν τηλεφωνικό θάλαμο, από όπου έγινε το τηλεφώνημα για το πού βρίσκεται η σορός. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε χθες από τον ΟΗΕ να καθορίσει χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό. 

 Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Βρέθηκε η σορός;”, γράφει ότι μετά από τρεις μήνες φαίνεται ότι εντοπίστηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι άγνωστος επικοινώνησε με την κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναστασία Παπαδοπούλου, λέγοντάς της ότι η σορός βρίσκεται στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου, κάτω από έναν πρόχειρο σταυρό. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. 

 Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Σορός σε τάφο στο Τσέρι ίσως να ανήκει στον Παπαδόπουλο”, γράφει ότι η Αστυνομία δήλωσε χθες το βράδυ ότι ίσως να έχει βρει την κλεμμένη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου, και ότι τα αποτελέσματα αναλύσεων DNA ίσως να είναι έτοιμα σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο που να της επιτρέπει να καθορίζει την ανώτατη χονδρική τιμή των πετρελαιοειδών, και ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και αναμένεται η έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ενημέρωση: Ελένη Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr