xanthi_xioni_plateia_1

Δεύτερη μέρα χιονόπτωσης στην Ξάνθη. Μεγαλύτερα προβλήματα. Φωτορεπορτάζ

9 Μαρτίου 201006:48

xanthi_xioni_plateia_1Δεύτερη μέρα χιονόπτωσης στην Ξάνθη η Τρίτη αλλά με μεγαλύτερα προβλήματα για το Νομό και την πόλη.

Το χιόνι που έπεσε τη νύχτα ήταν πιο πυκνό από την προηγούμενη και προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις, όχι μόνο στην ορεινή περιοχή αλλά και στην πόλη της Ξάνθης. Τα συνεργεία της Νομαρχίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τη ΔΣΕ εργάζονται από το πρωί προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι της ορεινής περιοχής που έχουν αποκλειστεί. Σύμφωνα με την απόφαση του Νομάρχη κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στην ορεινή περιοχή, στο Δήμο Ξάνθης και το Δήμο Σελέρου, το ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο, το Μουσικό Γυμνάσιο καθώς και το Ειδικό Σχολείο.

Το χιόνι δημιούργησε προβλήματα και μέσα στην πόλη της Ξάνθης όπου η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, τα συνεργεία  του Δήμου δεν είχαν προλάβει να ρίξουν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου η κατάσταση αποκαθίσταται σταδιακά.  Κανείς πάντως, ακόμη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν διέθετε αλυσίδες το πρωί στην Ξάνθη, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από πολίτες μέσω του XanthiPresss.gr

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, ακόμη και όπου είναι ανοιχτό, παραμένει επικίνδυνη και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για οποιονδήποτε κινηθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο. Οι προγνώσεις του καιρού κάνουν λόγο για υποχώρηση της χιονόπτωσης στην περιοχή και μείωση της έντασης των ανέμων. Δεν αναμένεται πάντως άνοδος της θερμοκρασίας πριν από την Παρασκευή.

xanthi_xioni_plateia_2

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr