Φιλέτα μπακαλιάρου από την Αβάνα

12 Μαρτίου 201022:00

true_codcuba_finalΦιλέτα μπακαλιάρου από την Αβάνα

Συστατικά συνταγής

  • · 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
  • · Αλάτι
  • · Ελαιόλαδο
  • · 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • · 4 σκελίδες σκόρδο
  • · 6 λιαστές ντομάτες
  • · 1 κίτρινη πιπεριά
  • · 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • · 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας κονσέρβα
  • · ½ κουταλάκι κύμινο
  • · ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • · 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
  • · 4 φιλέτα μπακαλιάρο
  • · 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • · 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

Οδηγίες συνταγής

Αλατίζουμε τη μελιτζάνα και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την πιπεριά, και τη λιαστή ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά.

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το γάλα της καρύδας, το κύμινο, το καγιέν και ένα φλιτζάνι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σ’ άλλο τηγάνι για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας στο κέντρο του πιάτου, από πάνω βάζουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου και πασπαλίζουμε με κάππαρη και μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

  • · Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr