DIMARXEIO

Διπλοί μισθοί τέλος για Δημάρχους Νομάρχες. Περικοπές και στις αποδοχές.

7 Μαρτίου 201023:08

DIMARXEIOΣτην κατάργηση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων προχώρησε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίσθηκε στη Βουλή την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όλα τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται», προστίθεται στο κείμενο του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον αθηναϊκό Τύπο, υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη ρύθμιση, ωστόσο τόσο ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Σαχινίδης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης

Η υπόθεση των διπλών μισθών των αυτοδιοικητικών έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2006 η τότε υποψήφια νομάρχης Αθηνών που, άλλωστε, είχε προαναγγείλει την ρύθμιση επέμεναν και τελικά πέρασε. Φωτεινή Πιπιλή είχε καταγγείλει τη Φώφη Γεννηματά ότι έχει τρεις μισθούς από το δημόσιο: από την ΕΝΑΕ, από την Υπερνομαρχία και από την Εθνική Τράπεζα.

Πάντως, εκτός από την κατάργηση των διπλών μισθών οι  νομάρχες και δήμαρχοι χάνουν επίσης το 7% των ετήσιων αποδοχών τους ενώ με το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επομένων εβδομάδων πρόκειται να χάσουν έως 1000 ευρώ το μήνα, καθώς η αποζημίωση που λαμβάνουν θα φορολογείται πλέον με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα με συντελεστή 38 ή 40% και όχι αυτοτελώς με μόλις 20%.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr