R_Rehagel_361425092

Ήττα της Εθνικής σε φιλικό με την Σενεγάλη

4 Μαρτίου 201019:21

R_Rehagel_361425092Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 2-0 (71΄ Νιανγκ, 80΄ Εντάου) από τη Σενεγάλη στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο του Βόλου, προβληματίζοντας με την απόδοσή του.

Παρά το εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε στις εξέδρες του «Πανθεσσαλικού» από τους περίπου 18.000 φίλους της «γαλανόλευκης» ομάδας (το γήπεδο σχεδόν γέμισε), το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αντιστρόφως ανάλογο, όπως αναφέρει το Σοφοκλέουςin.
Η έλλειψη κινήτρου και η αγωνιστική περίοδος που βρίσκεται στην κορύφωσή της φαίνονταν να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην προσπάθεια παραγωγής αξιόλογου ποδοσφαίρου από την πλευρά της εθνικής, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστικά, με σχηματισμό 4-3-3, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από χθες, παρέταξε την εθνική ο Ότο Ρεχάγκελ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, με τον οποίο βασικό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδισε την πρόκριση στο Μουντιάλ, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος, στόπερ οι Κυργιάκος, Μόρας, στο κέντρο οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης και επιθετικοί οι Χαριστέας (δεξιά) Καπετάνος (σέντερ φορ) και Σαμαράς (αριστερά). Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και κατά συνέπεια να απειλήσει τους Αφρικανούς, οι οποίοι λίγο έλλειψε να προηγηθούν στο 27΄, όταν ο ταχύτατος Νιανγκ βρέθηκε απέναντι στον Τζόρβα που απέκρουσε σωτήρια. Στο 33΄ φάουλ του άσου της Μαρσέιγ ξεγέλασε τον Έλληνα τερματοφύλακα και πέρασε άουτ, για να χάσει η εθνική τη μεγάλη ευκαιρία της στο 37΄: ο Καπετάνος γύρισε ωραία τη μπάλα από δεξιά αλλά ο Σαμαράς δεν τη βρήκε στην προβολή που επιχείρησε, προ άδειας εστίας.
Οι πολλές αλλαγές στην επανάληψη δεν διαφοροποίησαν προς το καλύτερο την εικόνα της εθνικής, που παρέμεινε άνευρη άχρωμη και ανίκανη στη δημιουργία. Η Σενεγάλη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και επιβραβεύθηκε γι’ αυτό στο 71ο λεπτό: ο Μαμαντού Νιανγκ σε μια προσπάθεια χαρακτηριστική της μεγάλης κλάσης του «χόρεψε» την ελληνική άμυνα και πλάσαρε τον Χαλκιά σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, για να ακολουθήσει ακόμα ένα εντυπωσιακό τέρμα, αυτή τη φορά από τον Γκιράν Νταό ο οποίος με έναν αριστερό «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα ψηλά στη δεξιά γωνία της ελληνικής εστίας στο 80΄, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στο 88΄ μάλιστα ο Χαλκιάς αποσόβησε το 0-3 αποκρούοντας σωτήρια το σουτ του Ντιουφ. Εν ολίγοις, το αποτέλεσμα ήταν απολύτως φυσιολογικά με βάση την προσπάθεια των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο διάστημα που απομένει ως το Μουντιάλ ο Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο στην τακτική.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr