ypes

Απάντηση του ΥΠΕΣ στην ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ

4 Μαρτίου 201018:34

ypesΔελτίο τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ, το οποίο αναφέρει:

«Κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της ΚΕΔΚΕ τόσο για το ύφος που δεν συνάδει στο κύρος και τις ευθύνες του θεσμού, όσο και για τις προφανείς ανακρίβειες που εμπεριέχει.

Οι συντάκτες της υποπίπτουν στο πρωτοφανές ολίσθημα να χαρακτηρίζουν «προσχηματικές» τις υποχρεώσεις του Υπουργού. Την ώρα που ήταν γνωστό σε όλους ότι η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ συνέπιπτε χρονικά με τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, από την οποία ασφαλώς ήταν αδιανόητο να απουσιάσει ο εισηγούμενος Υπουργός.

Είναι, μάλιστα, απορίας άξιον πώς η ΚΕΔΚΕ εμφανίζεται να αγνοεί το γεγονός αυτό, την ώρα που η ίδια εκπροσωπείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις της!

Εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την ΚΕΔΚΕ οι συντάκτες της επιπόλαιας ανακοίνωσης, επικρίνοντας για απουσία τον Υπουργό την ώρα που άκουγε, ως θεσμικά όφειλε, τις απόψεις της ΚΕΔΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Άλλωστε τα παραπάνω είχαν συζητηθεί εγκαίρως, προ της συνεδρίασης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, με τον οποίο συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έως τις 15 Μαρτίου.

Ενόψει αυτών, είναι προφανές ότι οι συντάκτες αυτής της ακατανόητης και ατυχέστατης ανακοίνωσης οφείλουν να σπεύσουν να την ανασκευάσουν.»  

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr