pyrkagia_art

Πυρκαγιά στο κτίριο του Ιδρύματος στην Κομοτηνή

3 Μαρτίου 201018:28

pyrkagia_artΠυρκαγιά στο κτίριο που έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Κομοτηνή ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να προκαλέσει τελικά μεγάλες ζημιές.

Πρόκειται για το κτίριο των παλιών σφαγείων της γειτονικής πόλης, το οποίο έχει παραχωρηθεί πρόσφατα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης προκειμένου να το αξιοποιήσει, όπως έχει συμβεί με τα δύο εντυπωσιακά κτίρια στην πόλη της Ξάνθης.  Η πυρκαγιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά οφείλεται στην ανάφλεξη ενός στρώματος ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βέβαια προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ένα κτίριο που μέχρι στιγμής παραμένει εγκαταλειμμένο, αφού οι σχετικές εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, ανεφλέγη από ένα στρώμα, κάτι που απαιτεί την ύπαρξη προσώπου. Οι άνθρωποι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης έχουν αποφύγει να μέχρι στιγμής να κάνουν κάποιο σχόλιο για το γεγονός αυτό καθώς είναι σε εξέλιξη η προανάκριση για ακριβή αίτια τις πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πάντως ότι σε πρώτη φάση, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έργα αποστράγγισης στο κτίριο προκειμένου νε εξασφαλιστεί ότι το κτίριο θα προστατευτεί μέχρι την έναρξη των εργασιών αναπαλαίωσής του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr