skoda_paok_zagorakis

Oριστική ρήξη φιλάθλων με ΠΑΕ. Τραγικά λάθη και πλήρης απαξίωση

28 Φεβρουαρίου 201022:39

skoda_paok_zagorakisΣοβαρός είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στον κόσμο της ομάδας για την ομάδα της Skoda Ξάνθη και το μέλλον της στο πρωτάθλημα της Super League.

Πέρα από τα προφανή αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας αυτό που απασχολεί τους φίλους της είναι οι σχέσεις της ΠΑΕ με τους φιλάθλους, που βρίσκονται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της έχοντας αποκόψει πλήρως την ομάδα από τους –άλλοτε- πιστούς φίλους της. Όμως φαίνεται ότι στην ΠΑΕ δεν υπάρχει συναίσθηση όσων διαδραματίζονται έξω από τα γραφεία της εταιρίας και με διαδοχικές λανθασμένες αποφάσεις, οι σχέσεις της με το κοινό της διαταράχθηκαν πλήρως στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος εμφανής προβληματισμός για όσα συνέβησαν.

Βασικό σημείο τριβής του κόσμου είναι η πολύ μεγάλη παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ-παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της ΠΑΕ- που απείλησαν ευθέως τους φίλους της Ξάνθης μέσα «στο σπίτι τους» και ήταν η πολλοστή φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο  τα τελευταία χρόνια.  Υπολογίζεται ότι τα έντυπα των προσκλήσεων στην οικογενειακή κερκίδα χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες φορές με αποτέλεσμα να βρεθούν περίπου 600-700 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκεί. Η ευθύνη φυσικά ανήκει στην Αστυνομία και την εταιρία Security αλλά κανείς από την ΠΑΕ δεν διέθετε την κοινή λογική να ελέγξει και τους δύο για το γεγονός ότι είχαν αφήσει ένα τεράστιο όγκο οπαδών στην κερκίδα και να ζητήσει να σταματήσει η προσέλευσή τους. Οπαδοί τους υπήρχαν και σε όλες τις υπόλοιπες κερκίδες.

Τα μέλη του συλλόγου Ακρίτες όμως, βίωσαν πολύ άσχημη συμπεριφορά και επιθέσεις και αισθάνθηκαν ότι απειλείται η ακεραιότητα γυναικών και παιδιών, αναγκαζόμενοι τελικά να αποχωρήσουν από το ΄15 του αγώνα.  Άλλωστε για όσους γνωρίζουν το κλίμα της συγκεκριμένης κερκίδας, η επιλογή να βρεθούν εκεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν σκέτη αυτοκτονία και μαρτυρά τραγική άγνοια.   Άγνωστο παραμένει αν θα αναζητηθούν ευθύνες για όποιον έλαβε τη σχετική απόφαση όμως στο εσωτερικό της ΠΑΕ υπήρξαν τις τελευταίες μέρες προειδοποιήσεις για όσα επρόκειτο να συμβούν στον τελευταίο αγώνα αλλά και την αδυναμία της να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε η ομάδα από τα Μ.Μ.Ε όλης της χώρας.

Ο Σύλλογος Ακρίτες – ένας σύλλογος πολύ διαφορετικός από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας- εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του και απέχει πλέον από τους αγώνες. Γεγονός είναι ότι μέσα από διαδοχικές παντελώς λανθασμένες κινήσεις η ΠΑΕ κατάφερε την τελευταία πενταετία να διαταράξει τις σχέσεις της με όλους, πλέον, τους οργανωμένους φίλους της ομάδας και έχει αποκοπεί πλήρως από το πιο βασικό συστατικό της που είναι οι φίλαθλοι της ομάδας. Ακόμη και το αρνητικό ρεκόρ του αριθμού των φετινών εισιτηρίων διαρκείας φαντάζει πολύ μικρότερο από την προσέλευση που θα υπάρχει στα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια.

Η πλήρης απαξίωση της ομάδας στην τοπική κοινωνία υπενθυμίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την τραγική και ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας και ότι ο γνώμονας με τον οποίοι λαμβάνονται οι διοικητικές αποφάσεις δεν είναι σίγουρα η κοινή λογική. Καθώς το κοινό αντιλαμβάνεται ότι η ΠΑΕ αδιαφορεί παντελώς, ακόμη και για τις γυναίκες και τα παιδιά της οικογενειακής κερκίδας που υποχρεώθηκαν να τρομοκρατηθούν από τους «οπαδούς» του ΠΑΟΚ, συμπεραίνει κανείς ότι δεν υπάρχει  το παραμικρό ενδιαφέρον για τον κόσμο της ομάδας που, μοιραία, αποχωρεί. Παρά τα αγωνιστικά και οργανωτικά βήματα της τελευταίας εξαετίας, τελικά η Skoda Ξάνθη απαξιώνεται πλήρως, όλα διαγράφονται και επιστρέφει στο σημείο μηδέν. Στην άνοιξη του 2004 όταν η ομάδα αποχωρούσε από το γήπεδο του ΑΟΞ με μερικές εκατοντάδες εισιτήρια και μαζική αποστροφή του κόσμου.

Δεν είναι γνωστό αν οι εξελίξεις αυτές πρόκειται να επισπεύσουν τις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζει ο μεγαλομέτοχος το καλοκαίρι καθώς για να συμβεί αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει αντιληπτή η κατάσταση από τους διοικούντες την ΠΑΕ. Ο κόσμος βέβαια προσωποποιεί απόλυτα την αντίθεσή του στο μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο και δεν τον απασχολεί αν οι λανθασμένες αποφάσεις είναι των συνεργατών του. ή δικές τους Άλλωστε το τελευταίο ματς διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι διεξήχθη με φίλους των δύο ομάδων, αλλά όλοι έβριζαν τον ιδιοκτήτη της μίας ομάδας.

XanthiPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr