imerida_karlias_thanasis

Ημερίδα για τις οικολογικές μεταφορές στο ΔΠΘ

28 Φεβρουαρίου 201002:13

imerida_karlias_thanasisΗμερίδα γύρω από την “Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Οικολογικές Μεταφορές” διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 3/3, στις 19.00 το ΙΕΕΕ Student Branch of Xanthi.

Την παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση καθώς και τις διάφορες μορφές ενέργειας και τις εφαρμογές αυτών τόσο σε εφαρμοζόμενο επίπεδο όσο και σε επίπεδο μελλοντικών προοπτικών θα αναλύσει o Θανάσης Καρλής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Αμφιθέατρο Α2 του ΤΜΗ&ΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ (Κτίρια Κιμμερίων).

Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς και το γεγονός ότι τα συμβατικά καύσιμα είναι ένας μη ανανεώσιμος ενεργειακός πόρος, καθιστούν όλο και πιο αναγκαία την αναζήτηση για νέες, ανανεώσιμες και αποδοτικές πηγές ενέργειας. Είναι σημαντικό λοιπόν να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μελλοντικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες ενός αυξανόμενου πληθυσμού αλλά και θα μας οδηγεί στην εξέλιξη

 Ο καθηγητής του Δημοκριτείου Θανάσης Καρλής έχει αναπτύξει ιδιαίτερα πλούσια δράση στον τομέα των οικολογικών μεταφορών. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ενώ πριν από ένα χρόνο πρωτοστάτησε στην διοργάνωση μιας σημαντικής ημερίδας για τις οικολογικές μεταφορές που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των αρχών της περιοχής.

karlis_thanos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr