grafeia2

Στο ΑΣΕΠ η επιλογή προϊσταμένων αλλά με συνέντευξη.

27 Φεβρουαρίου 201005:50

grafeia2Προφορική συνέντευξη, γραπτή εξέταση και μόρια (αρχαιότητα, τίτλοι σπουδών, ατομικές εκθέσεις αξιολόγησης), θα είναι τα τρία βασικά κριτήρια επιλογής των Προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Αυτό τόνισαν κατά τη διάρκεια  ενημέρωσης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Ντόλιος. Παρά το γεγονός ότι το νέο σύστημα στοχεύει να κάμψει τις χρονίζουσες αστοχίες στην επιλογή των προϊσταμένων, εντούτοις το ζήτημα της συνέντευξης αναμένεται να συγκεντρώσει τα πυρά αρκετών.

Σύμφωνα με το Γ. Ραγκούση, το νέο σύστημα θα είναι απολύτως αντικειμενικό και αξιοκρατικό για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και θα καθορίζει με σαφήνεια τα όργανα και τις διαδικασίες επιλογής.
Για το σκοπό αυτό, θεσμοθετούνται:
-Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή γενικών διευθυντών, αποτελούμενο από 4 στελέχη του ΑΣΕΠ και ένα στέλεχος του Συνηγόρου του Πολίτη.
-Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή διευθυντών, αποτελούμενο από γενικούς διευθυντές.
-Τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια για την επιλογή τμηματαρχών, αποτελούμενα από διευθυντές.

Η θητεία των επιλεγομένων θα είναι πενταετής. Αποκλείονται από τη δυνατότητα επιλογής τους, όσοι έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά ή ποινικά για πράξεις που αφορούν στην τέλεση υπηρεσίας.  Τα στελέχη, που θα επιλέγονται για θέσεις διευθυντών και τμηματαρχών σε κάθε φορέα, θα προέρχονται από τον ίδιο φορέα, ενώ για τις θέσεις γενικών διευθυντών θα επιλέγονται στελέχη που προέρχονται από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr