ergatiko_kentro_sigkentrosi_2

Απεργία στην Ξάνθη με μικρή συμμετοχή

25 Φεβρουαρίου 201007:24

ergatiko_kentro_sigkentrosi_2Με απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο κέντρο της πόλης κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, την οποία είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη.

Η συμμετοχή στην απεργία όπως και η συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Ξάνθης χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή που κυμάθηκε κάτω από το 25% στο δημόσιο τομέα και τους εκπαιδευτικούς και αντίστοιχα μικρά ποσοστά στον ιδιωτικό τομέα όπου δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από όλους τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την ίδια ώρα και αντίστοιχη πορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, με ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ξάνθης Σπύρος Παπαχρήστου στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο εργατικός κόσμος είναι τρομοκρατημένος. «Υπάρχει τρόπος να εξευρεθεί λύση αλλά θα πρέπει τις κρίσεις να τις πληρώσουν όλοι αναλογικά. Τα παιδιά μας, δυστυχώς, δεν πρόκειται να απολαύσουν τα δικαιώματα που είχαμε στον εργασιακό μας βίο». Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που θα ξεπεραστεί η κρίση, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε ότι αργά η γρήγορα θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά τα δικαιώματα των εργαζομένων θα έχουν σημαντική υποχώρηση και θα χρειαστεί πολύ μεγάλος χρόνος για να επανέλθουν. Άλλωστε, σημείωσε ότι θα έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα με τους εργαζόμενους της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα σπασμένα και την κρίση που δημιούργησαν . Πάντα οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν παρόντες, ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Σημείωσε ότι σε παλαιότερες απεργίες οι εργαζόμενοι ήταν πολλαπλάσιοι σε αριθμό. Σίγουρα έχει ευθύνη και το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά πρέπει και οι εργαζόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς η εποχή είναι κρίσιμη και στο εξής θα χρειαστούν συνεχείς αγώνες.

 Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη Αρχοντής Δαουτάκης επεσήμανε ότι η συμμετοχή , ιδιαίτερα της ΑΔΕΔΥ υπήρξε μικρή καθώς είχε δύο απεργίες μέσα σε 15 μέρες και ο κόσμος έχει κουραστεί. Επεσήμανε ότι η απεργία της Τετάρτης είναι κύρια πολιτική. Υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια να γίνει πράξη το σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές». Ο αγώνας φέρνει μπροστά το πρόβλημα και πάντα υπάρχουν περιθώρια για κάτι πιο θετικό.

ergatiko_kentro_sigkentrosi_2

ergatiko_kentro_sigentrosi_3

papaxristou

mpempekidis

daoutakis

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr