YPOIAN

Συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΑΝ για τα δίδακτρα

23 Φεβρουαρίου 201016:42

YPOIAN“Πάγωμα” διδάκτρων για τις απελευθερωμένες τάξεις του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Στ. Κομνηνός.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των επιχειρηματιών του κλάδου, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, όπως αναφέρει το ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κομνηνός ζήτησε από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να μην αυξήσουν τα δίδακτρα για τη σχολική χρονιά 2010 – 2011 επικαλούμενος την κρίση και γενικότερα το αρνητικό κλίμα που χαρακτηρίζει την οικονομίας μας και θα επιμείνει ιδιαίτερα στο ζήτημα του πληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τάξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, οι αυξήσεις και φέτος θα καθοριστούν από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας βάσει του ειδικού μαθηματικού τύπου. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι αυξήσεις θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, αφού θα στηριχθούν στον πληθωρισμό και στο ύψος των αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, σύμφωνα με το νόμο, η 28η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των διδάκτρων που θα ισχύσουν για την επόμενη σχολική χρονιά ενώ σημειώνει ότι θέση της είναι πως η απουσία πολιτικής για τα δίδακτρα γίνεται “δώρο” εκατομμυρίων για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων από την κυβέρνηση.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr