xanthi_paok_uyra_d

Φόβοι για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ το Σάββατο. Τι συζητείται.

22 Φεβρουαρίου 201022:51

xanthi_paok_uyra_dΈνα πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει η πόλη της Ξάνθης και η ομάδα της, ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο.

Και ο προβληματισμός δεν είναι αγωνιστικός αλλά έχει να κάνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή γύρω από το γήπεδο της ομάδας, πλην όμως δεν θα έχουν εισιτήρια με βάση την απαγόρευση που ισχύει για τις μετακινήσεις των οπαδών.

Το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση αλλά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω  της σοβαρότητά του. Από τη στιγμή που απαγορεύονται οι μετακινήσεις οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από καμία θύρα (όπως ισχυρίζονται διάφοροι αδαείς στην Αθήνα) παρά μόνο ελάχιστες κάρτες διαρκείας, ίσως, από ξανθιώτες κατόχους που δεν θα βρεθούν στο γήπεδο. Άρα θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν αυτό που πραγματοποιούν κάθε χρόνο στην Ξάνθη και σε παρόμοιες «φιλήσυχες» έδρες, να μπουν με τη βία σε όποια θύρα επιλέξουν αφού η Αστυνομία είναι ωσεί παρούσα, παραδοσιακά.

Στην περίπτωση αυτή, παράλληλα, θα υπάρξει ιδιαίτερα έντονη δυσαρέσκεια των φίλων της Skoda Ξάνθη καθώς, όπως γίνεται συχνά, θα απειληθούν σοβαρά και θα αποτελέσουν μειοψηφία μέσα στην έδρα τους. Υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι η διοίκηση του ΠΑΟΚ αρνήθηκε να πάρει εισιτήρια – για να μην έχει καμία ευθύνη – αλλά εντέχνως δεν απέτρεψε στους οπαδούς της από το  να βρεθούν στην Ξάνθη και με το γνωστό θράσος να εισέλθουν στο γήπεδο. Άρα όλοι γνωρίζουν ότι εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το θελήσει, κανείς οπαδός της  δεν θα βρεθεί στην Ξάνθη, γεγονός που θεωρείται απίθανο. Επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήρια συνέβησαν και πρόπερσι όταν έβαλαν φωτιές σε καλλιέργειες δίπλα στο γήπεδο και το ξενοδοχείο της ομάδας καθώς και στα Κιμμέρια, γεγονός που προσθέτει έναν επιπρόσθετο φόβο στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να μπουν στο γήπεδο.

Παρόλο που η ομάδα της συμπρωτεύουσας είναι συμπαθής σε αρκετούς φιλάθλους, της πολης, οι φίλοι της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς συνυπολογίζουν το γεγονός ότι η αστυνομία αδυνατεί πέρα για πέρα, να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τους οπαδούς και αισθάνονται ότι γίνονται θύματα ενός είδους τρομοκρατίας που θα ενταθεί τις τελευταίες μέρες πριν το ματς, όπως συνηθίζεται πάντα με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Οι προθέσεις της Skoda Ξάνθης αλλά και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως θα εκδηλωθούν στη σχετική σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι όλοι σχεδόν «τρέμουν» για όσα θα συμβούν εφόσον δεν υποκύψουν στον εκβιασμό των οπαδών του ΠΑΟΚ ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να αγωνιστεί «σαν να βρίσκεται στην έδρα της» το Σάββατο.

xanthi_paok_zagorakis

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr