diariktes

Συλλήψεις διαρρηκτών τις τελευταίες μέρες αλλά το πρόβλημα παραμένει

19 Φεβρουαρίου 201021:34

 diariktesΣειρά συλλήψεων αλλοδαπών – κυρίως- που προέβησαν το τελευταίο διάστημα σε κλοπές και ληστείες σπιτιών κυρίως στους πεδινούς οικισμούς της Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Είχε προηγηθεί μπαράζ διαρρήξεων σε κατοικίες της Διομήδειας, της Μέλισσας και, τελευταία του Ολβίου, που προκάλεσαν την αναστάτωση αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων για την ανυπαρξία.

Παραμένει άγνωστο αν οι συλλήψεις ήταν τυχαίες ή η Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε βάση στα παράπονα των κατοίκων αλλά έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τους κατοίκους παρόλο που η κατάσταση δεν φαίνεται ότι μπορεί να ανατραπεί. Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι διαρρήκτες δεν δίνουν την εικόνα του επαγγελματία διαρρήκτη καθώς, πρόσφατα στη Διομήδεια , σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα μιας ληστείας κατάφερε να ακινητοποιήσει τον επίδοξο ληστή.

 Όμως το γεγονός ότι επιλέγουν να χτυπήσουν τις μεσημεριανές ή τις απογευματινές ώρες δείχνει ότι δεν τους απασχολεί αν συναντηθούν με τους ιδιοκτήτες και μάλλον προδίδει απελπισμένους εγκληματίες. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων της υπαίθρου που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχος κλοπών και ληστειών. Καθώς έχει εδραιωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, οι οικογένειες παρακαλούν να μην βρίσκονται στα σπίτια όταν θα τα επισκεφτούν κλέφτες.

Η κατάσταση δεν λύνεται με μερικές μόνο συλλήψεις ενώ η καταγωγή των περισσότερων δραστών από τη Βουλγαρία δημιουργεί και αρνητική προκατάληψη σε βάρος των βορείων γειτόνων που το τελευταίο διάστημα έχουν έντονη παρουσία στην περιοχή. Δεδομένα πάντως, η κατάσταση δεν είναι πια όπως κάποτε, ο τρόπος ζωής των κατοίκων στην ύπαιθρο του Νομού έχει διαταραχθεί και όλοι οφείλουν να είναι περισσότεροι υποψιασμένοι.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr