pavlidis20nomarxis

Απολογισμός ελέγχων στις Θ.Λ.Ε. και δήλωση του Νομάρχη Ξάνθης

17 Φεβρουαρίου 201015:53

pavlidis20nomarxisΣτη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο του καρναβαλιού στην Ξάνθη προχώρησε η Νομαρχία Ξάνθης.

Σε σχετική δήλωση του Νομάρχη Ξάνθης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιτυχία του θεσμού, γίνεται εκτενής αναφορά στους ελέγχους που διενήργησαν οι διάφορες υπηρεσίες και τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν. Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε γνωστό, μετά και σχετικές αναφορές του Τύπου, για το σχηματισμό πλήρους εικόνας, κατά την διάρκεια του τριημέρου των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, Ξανθιώτικο Καρναβάλι τον αριθμό των ελέγχων και των παραβάσεων οι οποίες βεβαιώθηκαν ανά Υπηρεσία. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες ελέγχου λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν ήσαν εν των πραγμάτων δύσκολες (τεράστιος αριθμός συναλλαγών, κλπ.)

Συνολικά ελέγχθησαν

– Από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης (Υπηρεσίες Εμπορίου, Δημόσιας Υγείας, Κτηνιατρικής)

  • Διενεργήθηκαν 107 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 19 παραβάσεις.
  • Κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν 170 κιλά κρεάτων και ιχθύων.
  • Ελήφθησαν 32 δείγματα ποτών προς εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

-Από την Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης

Έγιναν 85 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις

-Από την Υπηρεσία Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ, κλπ.)

  • Διενεργήθηκαν 46 φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 14 παραβάτες.
  • Διενεργήθηκαν 21 έλεγχοι διακίνησης αγαθών και διαπιστώθηκαν 4 παραβάτες.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν, από τις ως άνω αρχές, 291 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις, εκτός αυτών που, τυχόν, διαπίστωσε ο Δήμος Ξάνθης.

Σχετικά ο Νομάρχης δήλωσε:

«Οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν και φέτος με εξαιρετική επιτυχία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Ξάνθης και στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, όπως επίσης και στην Δ.Ε.Α.Ξ. για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Συγχαίρουμε τους Συλλόγους, όλους τους συμμετέχοντες, από την περιοχή μας ή μη, που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και συνέβαλαν στην επιτυχία τους, μέσα σε συνθήκες σχεδόν συνεχούς βροχόπτωσης.

Υπήρξε μεγάλος αριθμός επισκεπτών απ’ όλα τα σημεία της Χώρας, που η συντριπτική πλειοψηφία τους, για ακόμη μια φορά, εξυπηρετήθηκε με σεβασμό και σε ικανοποιητικό βαθμό. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, αρνητικών συμπεριφορών και φαινομένων, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη και την εικόνα της πόλεως και του Νομού μας και οι οποίες θα υποστούν τις δέουσες νόμιμες συνέπειες, επιτεύχθηκε – σε μεγάλο βαθμό – η καλή λειτουργία της αγοράς με την συνεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και των υπηρεσιών.

Λειτούργησε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια της προστασίας και του σεβασμού του καταναλωτή, από την Νομαρχία Ξάνθης το Τηλέφωνο Προστασίας Καταναλωτή, με στελέχωσή του από τις 10π.μ έως τις 10μ.μ για όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων, χωρίς να καταγραφούν σημαντικές καταγγελίες.

Εκφράζω τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, την Τροχαία Ξάνθης και το Αστυνομικό Τμήμα, για τα μέτρα ομαλής κυκλοφορίας και ασφαλούς κίνησης και για την, κατά το δυνατόν, αστυνόμευση των ημερών αυτών.

Επίσης, σε όλες τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και συγκεκριμένα, στις Δ/νσεις Εμπορίου, Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής, όπως και στην ΥΠΕΕ και Α΄Δ.Ο.Υ. για τους συνεχείς και εμπεριστατωμένους ελέγχους προς διαφύλαξη των καταναλωτών και των συνετών επαγγελματιών, καθώς και στη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, που εξυπηρέτησαν με σεβασμό και ασφάλεια το πλήθος των επισκεπτών, προς όφελος όλων.

Ευχαριστώ τέλος, τους Δήμους του Νομού, που την Καθαρά Δευτέρα, για ακόμη μια φορά, με τις εκδηλώσεις τους, όπως των μουτζούρηδων στον Πολύσιτο, της αναπαράστασης του εθίμου της Καμήλας στη Σταυρούπολη, καθώς και με τις εκδηλώσεις στα Άβδηρα, στη Λεύκη, στα Κιμμέρια, στο Όλβιο, στο Άβατο, στη Γαλάνη, στο Εράσμιο, στα Μάγγανα και σε άλλα σημεία, ολοκλήρωσαν και συμπλήρωσαν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr