Εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του φιλόλογου-ιστορικού κ. Σαράντου Καργάκου

17 Φεβρουαρίου 201015:48

fevrouariou_kargakos_siteΤην Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου  στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο έργο του φιλόλογου-ιστορικού κ. Σαράντου Καργάκου παρουσιάζοντας τα βιβλία του

 

  • «Λιβύη: αναζητώντας το χαμένο «σίλφιο» στην Ελληνική Κυρήνη»
  • «Κ. Π. Καβάφης: Η νεότερη Αιγυπτιακή Σφίγγα»
  • «Η Μικρασιατική εκστρατεία»

Το πρωί της ίδιας μέρας, στις 11:30, ο κ. Σαράντος Καργάκος θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» με θέμα «Η παρουσία των Αθίγγανων στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο».

 Ο Σαράντος Ι. Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαθίσταται στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1967 και υπήρξε ο εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάσθηκε επί τριάντα πέντε έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Συνεργάσθηκε με τα περιοδικά Οικονομικός Ταχυδρόμος, Κοινωνικές Τομές, Ιχνευτής. Ελλοπία, Άρδην, Ευθύνη και 4 Τροχοί. Επί τετραετία (1997-2001) ήταν αρθρογράφος, επιφυλλιδογράφος και κριτικός των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής. Έχει γράψει πενήντα έξι βιβλία. Από αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες “Αλαλία” και “Αλεξία”, η ιστορική μελέτη “Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων”, οι συλλογές δοκιμίων “Προβληματισμοί: Ένας διάλογος με τους νέους” (6 τόμοι) και “Κινούμενη άμμος”, το δίτομο ιστορικό έργο “Ιστορία του ελληνικού κόσμου και του μείζονος χώρου”, η επίσης ιστορική μελέτη “Αλβανοί – Αρβανίτες – Έλληνες”, η ογκώδης μονογραφία “Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλιά ιστορία”, η πολιτική μελέτη: “Παγκοσμιοποίηση: Προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας”.  

 

Η εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου-εκδόσεις «Σπανίδης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη.

                                     

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr