Πρόβλημα η νέα πλατεία για παρέλαση. Απαραίτητοι οι ελιγμοί

11 Φεβρουαρίου 201021:26

plateia_nea_2Μια μικρή αλλά σημαντική αβλεψία στο σχεδιασμό του έργου της ενοποίησης των πλατειών φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσει την παρέλαση του ξανθιώτικου καρναβαλιού όταν αυτή θα προσεγγίσει την κεντρική πλατεία.

Όπως είναι προφανές η πορεία θα πρέπει στο εξής να κάνει δύο ελιγμούς στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποφύγει το συντριβάνι που υπάρχει στη μέση της πλατείας, την πέργκολα που έχει κατασκευαστεί στη μια άκρη καθώς επίσης και μια κολώνα φωτισμού που βρίσκεται ακριβώς στη μέση της διόδου από την πλατεία προς την οδό Βας. Κωνσταντίνου.

Παρότι δεν πρόκειται για τραγική παράλειψη, εντούτοις θεωρείται αρκετά σημαντική καθώς μαρτυρά ότι η μελέτη του έργου αγνόησε το γεγονός ότι η κεντρική και μαζικότερη κοινωνική εκδήλωση της περιοχής είναι η παρέλαση του ξανθιώτικου καρναβαλιού, σημείο αναφοράς της πόλης μέχρι σήμερα. Άλλωστε και το χρονοδιάγραμμα του έργου, καταρτίστηκε με βάση τις ανάγκες των ΘΛΕ

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την ύπαρξη υποδομής που θα εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση τόσο στο Καρναβάλι όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία, τις ανάγκες ήχου και φωτισμού καθώς και τις ραδιοτηλεοπτικές ανάγκες. Μόνο τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπήρξε μια, εκτός σχεδιασμού, υποστήριξη για την ύπαρξη ικανοποιητικής παροχής ρεύματος καθώς συνέπεσε η κατασκευή του έργου με την προετοιμασία της κεντρικής εξέδρας. Παράλληλα δεν προβλέφθηκε η παροχή δικτύου οπτικής ίνας – από τον παρακείμενο ΟΤΕ-  που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πολλαπλές ανάγκες, τηλεοπτικές και όχι μόνο, στο κέντρο της πλατείας.

plateia_nea_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr