kausima

Οι εταιρίες Εμπορίας Καυσίμων για την αύξηση του ΕΦΚ

17 Φεβρουαρίου 201022:00

kausimaH αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα προκαλέσει σημαντική οικονομική επιβάρυνση στον κλάδο, κυρίως λόγω της αύξησης των κεφαλαίων κινήσεως καθώς οι εταιρίες προκαταβάλλουν τους φόρους και δασμούς των πετρελαιοειδών.

 

Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, ο οποίος δηλώνει πάντως ότι κατανοεί τη σκοπιμότητα των αυξήσεων λόγω των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών περιστάσεων, σύμφωνα με την Ισοτιμία.

Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ακόμη ότι είναι πρακτικά και μαθηματικά αδύνατη οποιαδήποτε τυχόν “κερδοσκοπία” μέσω αποθεματοποίησης από τις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών επειδή τα πετρελαιοειδή που αποθηκεύουν οι εταιρίες εμπορίας στις αποθήκες τους, ελέγχονται από το τελωνείο. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται την ώρα που βγαίνουν τα πετρελαιοειδή από τις εγκαταστάσεις καυσίμων για να πάνε στην κατανάλωση.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr