Ανερχόμενη η αγορά της ενοικίασης επιπλωμένης κατοικίας

17 Φεβρουαρίου 201022:00

epiplomenh_katoikiaΗ ενοικίαση επιπλωμένων κατοικιών αποτελεί όαση εν μέσω άπνοιας στην κτηματαγορά της χώρας μας.

Η μόδα έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο τώρα τελευταία έχει γίνει γνωστή, κυρίως σε ομάδες ενοικιαστών όπως τα στελέχη εταιρειών από το εξωτερικό, διπλωματών που εργάζονται σε ξένες πρεσβείες ή εργαζομένων από άλλη περιοχή της χώρας, καθώς και από φοιτητές.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, παρά το γεγονός ότι είναι έξω από την νοοτροπία των Ελλήνων να μισθώνουν επιπλωμένα σπίτια, εντούτοις υπάρχουν πολλοί που αγοράζουν έπιπλα και ουσιαστικά βγάζουν τη δαπάνη με αύξηση του ενοικίου.

Πού απευθύνονται

Σύμφωνα με μεσίτες, τρία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζου τον συγκεκριμένο τομέα σπιτιών: Στη συντριπτική τους πλειονότητα απευθύνονται σε μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν πολλά χρήματα το μήνα αρκεί να τα έχουν όλα έτοιμα, χωρίς να ψάχνουν για την επίπλωση και χωρίς να δεσμεύονται με αντικείμενα. Δηλαδή, να ενοικιάζουν ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα και να φεύγουν όποτε θέλουν χωρίς υποχρεώσεις.

Είναι στελέχη πολυεθνικών που έρχονται στη χώρα μας για ορισμένο χρονικό διάστημα και δεν τους συμφέρει η αγορά σπιτιού και εν συνεχεία η επίπλωση αυτού. Επίσης, αν σε ένα καλό ξενοδοχείο το κόστος ξεπερνά τα 3.000-4.000 ευρώ το μήνα, είναι λογικό η μίσθωση επιπλωμένο σπιτιού να συμφέρει περισσότερο, ενώ δίνει και την αίσθηση της αυτονομίας. Μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με την ενοικίαση τέτοιων ακινήτων επισημαίνουν ότι δέχονται πολλά αιτήματα, κυρίως από ξένους που έρχονται για μερικούς μήνες στην Ελλάδα, εργάζονται σε κάποια θυγατρική πολυεθνικής και στη συνέχεια επιστρέφουν στη βάση τους.

Ένα μικρότερο ποσοστό των ενδιαφερομένων είναι Έλληνες από άλλες πόλεις που έρχονται στην Αθήνα για ορισμένο χρονικό διάστημα και δε θέλουν ούτε αυτοί να μείνουν σε ξενοδοχείο.

Στα πολύ ακριβά επιπλωμένα διαμερίσματα, που στόχο έχουν την προσέλκυση ατόμων με υψηλά εισοδήματα, τα έπιπλα που επιλέγονται είναι επίσης ακριβά: κυρίως οι ιδιοκτήτες αγοράζουν ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο – στεγνωτήριο, τηλεόραση με δορυφορική κεραία, μπάνια ή ντους με υδρομασάζ, καναπέδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, κυρίως στα φοιτητικά σπίτια, διατίθενται και κουζινικά και καφετιέρες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr