apergia

Αρχή με απεργία ΑΔΕΔΥ. Ξεκινούν οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

10 Φεβρουαρίου 201000:48

apergiaΝεκρώνει η χώρα, όπως και η πόλη της Ξάνθης, σήμερα από την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία θα συμμετάσχει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ενώ η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται στις 10 στο Εργατικό Κέντρο.

Ειδικότερα στην απεργία θα συμμετάσχουν  υπάλληλοι νομαρχιών και των δήμων, υπάλληλοι στις Δ.Ο.Υ., και τα τελωνεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία και τα Πανεπιστήμια. Η απεργία αυτή, μόλις μερικές ώρες μετά τις ανακοινώσεις για την εισοδηματική πολιτική και το ασφαλιστικό, αναμένεται να είναι το πρώτο δείγμα των αντιδράσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Απεργία έχει προκηρύξει και το ΠΑΜΕ το οποίο καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και διαμαρτυρία, διαχωρίζοντας τη θέση και πραγματοποιώντας συγκέντρωση, στις 10 στην κεντρική πλατεία. Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείματος που πλήτουν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και, κυρίως, το φορολογικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό και η εισοδηματική πολιτική. Βασικά αιτήματα είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.

Θα υπολειτουργήσουν ουσιαστικά οι περισσότερες υπηρεσίες της περιοχής, οι Δήμοι και οι Νομαρχία, τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και το Νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσοστό της συμμετοχή των υπαλλήλων του ΙΚΑ και του Πανεπιστημίου, που επίσης συμμετέχουν στην απεργία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr