EVROS_POTAMOS

Ανησυχία για την άνοδο της στάθμης του Έβρου.

10 Φεβρουαρίου 201000:11

EVROS_POTAMOSΗ άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου προκαλεί συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες . Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ξενοκράτης, καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο, φτάνοντας μέχρι και τα 5,24μ.  (με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ.) στο Πύθιο, πλημμυρίζοντας την περιοχή των Ψαθάδων σε έκταση περίπου 2,5 χιλιάδες στρεμμάτων .

Ήδη οι Δήμοι της περιοχής έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να μην να μην πλησιάζουν τους χείμαρρους και τα αναχώματα και να απομακρύνουν έγκαιρια ζώα, μηχανήματα και εργαλεία από τις περιοχές κοντά στον ποταμό.

Οι προβλέψεις για συνεχείς βροχοπτώσεις τις ερχόμενες μέρες προκαλούν ανησυχία στου κατοίκους που έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τις πλημμύρες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr