Κρέμα καραμελέ

15 Φεβρουαρίου 201022:00

karameleΚρέμα καραμελέ

Υλικά

  • · 4 αυγά και 6 κρόκους
  • · 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • · 4 ½ φλιτζάνια γάλα
  • · 2-3 βανίλιες σκόνη
  • · 4 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια φόρμα η σε ατομικά φορ μάκια και εν συνεχεία το μείγμα του γάλατος. Τοποθετούμε τη φόρμα ή τα φορμάκια σ΄ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στην ψύξη για 3 ώρες πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα και τη σερβίρουμε.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr