kountardas_nikos

Μετατροπή της κατηγορίας για Ν. Κουνταρδά πρότεινε ο εισαγγελέας

9 Φεβρουαρίου 201016:26

kountardas_nikosΟ εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την απαλλαγή του Νίκου Κουνταρδά από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και τη μετατροπή της σε απρόκλητη σωματική βλάβη,

ενώ στην αγόρευσή του τόνισε ότι παθών και κατηγορούμενος βρέθηκαν τυχαία στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, πριν από τρία χρόνια, στην οδό Ναβαρίνου, σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

«Οι δράστες», είπε ο εισαγγελέας, «δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κατά συνέπεια η πράξη τους δεν εμπεριείχε δόλο» και πρόσθεσε ότι «στο πρόσωπο του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ οι κατηγορούμενοι χτύπησαν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά ό,τι σάπιο και διεφθαρμένο συμβόλιζε γι’ αυτούς».

Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε επίσης την ενοχή του Νίκου Κουνταρδά για ληστεία, αφού έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι άρπαξαν την τσάντα με τα έγγραφα του κ. Πολυζωγόπουλου «προκειμένου να τα έχουν στα χέρια τους ως λάφυρα για την περαιτέρω εκμηδένιση και γελοιοποίηση της κοινωνίας».

Την ενοχή του πρότεινε και για οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ αθώωση πρότεινε για την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε επιπλέον την απαλλαγή άλλων τεσσάρων ατόμων. Για την υπόθεση είναι επίσης κατηγορούμενος ο Στέλιος Μαλινδρέτος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος Νίκος Κουνταρδάς στην απολογία του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «από μικρός είχα σημάδια ότι ήμουν για κάτι μεγάλο. Δεν μου κάνει η απάτη αυτής της κοινωνίας, το κάνω για τους πιτσιρικάδες που έρχονται. Η παρουσία μου εδώ είναι η ερώτηση και όχι η απάντηση», ενώ δήλωσε πολλές φορές ενώπιον των δικαστών ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τον θέλουν νεκρό, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Για την επίθεση κατά του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ο Ν. Κουνταρδάς είπε ότι είναι «ένα σημάδι των καιρών» και ότι «θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια». Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Νίκος Κουνταρδάς, απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ, είπε: «Να το σκεφτεί πολύ καλά τι μου κάνει. Δεν σας μένει πολύ χρόνος μετά το Πάσχα». Ο κ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε την προστασία των δικαστών για τις απειλές που θεώρησε ότι δέχθηκε, ωστόσο ο πρόεδρος της έδρας απάντησε ότι ο κατηγορούμενος μιλάει συμβολικά, ζητώντας του όμως να πάψει να απειλεί. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Έθνος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr