Αρνάκι φρικασέ

4 Φεβρουαρίου 201022:00

arnaki_frikaseΑρνάκι φρικασέ

Υλικά

  • · 2 κιλά αρνάκι σπάλα κομμένη σε μερίδες
  • · 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • · 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • · 1 μαρούλι
  • · 1 κιλό χόρτα αντίδια
  • · 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • · 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • · 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • · 3 αυγά
  • · χυμό από 3 λεμόνια
  • · αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις μερίδες του κρέατος και μόλις ροδίσει ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα αντίδια, τα ζεματάμε σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και δυόσμο και τα βράζουμε για 20 λεπτά ακόμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε (τ’ ασπράδια) με μια πρέζα αλάτι για να αφρατέψουν και ν’ ασπρίσουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και εν συνεχεία το χυμό του λεμονιού. Τώρα με μια κουτάλα ρίχνουμε στο αβγολέμονο σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα για να ανεβάσει θερμο κρασία σιγά σιγά και να μην κόψουν τ’ αυγά.Ρίχνουμε απαλά το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού.

 

http://www.mpatzakidis.gr/ 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr