Μειώθηκαν οι αντιπαροχές

13 Φεβρουαρίου 201022:00

antiparoxesΟι κατασκευαστές ούτε που το σκέφτονται να ζητήσουν γη με αντιπαροχή, λόγω της μεγάλης κρίσης στην κτηματαγορά και των ελάχιστων αγοραπωλησιών που πραγματοποιούνται εδώ και πολύ καιρό.

 

 

 Ουσιαστικά, ο θεσμός που «έχτισε» την Αθήνα επί 5 δεκαετίες, έχει απαξιωθεί και τα ποσοστά της αντιπαροχής έχουν υποχωρήσει ως και 20% σε ορισμένες περιοχές.

Η ίδια η αγορά «κατεδάφισε» μέσα σε λίγα χρόνια το θεσμό της αντιπαροχής, αφού οι εργολάβοι οικοδομών δηλώνουν πλέον αδυναμία να πάρουν οικόπεδα και να χτίσουν κατοικίες.

Σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων, στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και φυσικά και άλλων μεγάλων πόλεων, οι συμφωνίες μεταξύ οικοπεδούχων και κατασκευαστών μετριούνται στα δάχτυλα. Μέσα στο 2009, μάλιστα, η αντιπαροχή υποχώρησε ακόμη περισσότερο και σωρρευτικά η μείωση των ποσοστών επί των ανεγειρόμενων διαμερισμάτων υπέρ του οικοπεδούχου κυμαίνεται από 10% ως 20%, ανάλογα με την περιοχή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr