Όταν τρώτε γρήγορα τρώτε περισσότερο

6 Φεβρουαρίου 201022:00

paxysarkia_3Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η βιαστική κατανάλωση φαγητού εμποδίζει την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών που σας βοηθούν να αισθανθείτε κορεσμό και πληρότητα.

 

Έτσι το σώμα σας δεν παίρνει το μήνυμα ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσετε να τρώτε με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση φαγητού.

Αν και η μελέτη έγινε σε μικρό δείγμα, αφού συμμετείχαν μόνο 17 άνδρες, τα αποτελέσματά της έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι η αργή κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι το κλειδί για υγιείς μερίδες.

«Τα ευρήματα μας δίνουν κάποια στοιχεία σχετικά με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες και ειδικότερα με την τάση που έχουν πολλοί άνθρωποι, πιεσμένοι από τις απαιτητικές συνθήκες εργασίας και τους έντονους ρυθμούς της ζωής, να τρώνε πιο γρήγορα και μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι στο παρελθόν», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της νέας μελέτης Δρ Αλέξανδρος Κόκκινος από το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr