Ανακοίνωση Χ. Πούλιου για Παράκαμψη

2 Φεβρουαρίου 201022:29

Η ανακοίνωση του Χρήστου Πούλιου για την παράκαμψή και όσα συνέβησαν στο πολυσυζητημένο δημοτικό συμβούλιο επικεντρώνει στις ευθύνες που αποδίδονται σε Δήμαρχο και Νομάρχη για την απόκρυψη του θέματος και, γενινκότερα, το χειρισμό της υπόθεσης μέχρι σήμερα.

Παράλληλα γίνεται λόγος για νίκη των πολιτών που μπλόκαρε την επίμαχη μεθόδευση. Αναλυτικά:

 

“Συμμετείχαμε χθες σε ένα ιστορικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου κληθήκαμε να αποφασίσουμε και να γνωμοδοτήσουμε σχετικά με τον υπό μελέτη Περιμετρικό Δακτύλιο της Ξάνθης. Ένα έργο, μεγαλεπήβολο που αγγίζει τα όρια του μεγαλοϊδεατισμού.

Καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας το γεγονός ότι από 29.10.2009 υπήρχε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας με το οποίο κοινοποιούνταν στο Δήμο της Ξάνθης η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ζητούνταν η άποψή του.
Ο κ.Στυλιανίδης, για μια φορά ακόμα, με συνεργούς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τους συνδημότες μας τη σχετική μελέτη και την ύπαρξη του εγγράφου.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  εάν μέσα σε ένα 15νθήμερο δεν υπάρχει απάντηση – γνωμοδότηση, οι αρμόδιοι θεωρούν ως θετική την άποψη του Δήμου. Έτσι, προχώρησαν οι διαγωνισμοί (μέχρι τις 12 Ιανουαρίου) για την ανάθεση της Οριστικής Μελέτης τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Παράκαμψης.

Όλα εν κρυπτώ!

Μόνον αφού έγινε «περιφανής» παρουσίαση του «Περιμετρικού Δακτυλίου» στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργάνωσε η Νομαρχία, το έφερε ο Δήμαρχος για συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο: τρεις ολόκληρους μήνες μετά το έγγραφο της Περιφέρειας, αφού είχαν εκπνεύσει όλες οι προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις και αναθέσεις Οριστικών Μελετών.

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος, χωρίς να κληθούν οι αρμόδιοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς συζήτηση στα ΜΜΕ και δη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, χωρίς ενημέρωση των συμπολιτών μας. Ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου υπήρχε η παραμικρή αναφορά!  Δυστυχώς, όμως, για τον κύριο Στυλιανίδη, οι πολίτες κινήθηκαν γρήγορα. Σύλλογοι ενημερώθηκαν, φορείς ξεσηκώθηκαν, η λαϊκή οργή ξεχείλισε!

Έτσι, παρ’όλες τις αρχικές πομπώδεις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναγκάστηκε, τελικά, σε πλήρη αναδίπλωση! Εκ των υστέρων εμφανίστηκε με τελείως αντίθετη άποψη απορρίπτοντας και κατακεραυνώνοντας τη Δυτική Παράκαμψη, ενώ λίγες ημέρες πριν ήταν λάβρος υπέρ του Δακτυλίου!

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να παγιδευτεί η τοπική κοινωνία σε τετελεσμένα, με ευθύνη και του Δημάρχου, δε μπορεί παρά να είναι ρητά καταδικαστέος. Η έκταση και το βάθος της μεθόδευσης που προηγήθηκε εις βάρος της Ξάνθης, αποκαλύφθηκε πλήρως με την άρδην ανασκευή από τον κ.Στυλιανίδη όσων υποστήριζε για το έργο μόλις λίγα 24ωρα πριν!

Αν αυτή τη στιγμή η πόλη μας δείχνει να απομακρύνει τον κίνδυνο μιας άνωθεν εγκατάστασης οδικής «θηλιάς» γύρω της, είναι γιατί οι πολίτες της ΜΙΛΗΣΑΝ. Ό,τι δηλαδή, φοβούνταν, οι εμπνευστές και οι υποστηρικτές του Δακτυλίου! Οι πολίτες ΜΙΛΗΣΑΝ και ΚΕΡΔΙΣΑΝ τη μάχη.

Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η αρχή του αγώνα που καλείται να κάνει η τοπική κοινωνία για να μπλοκάρει ό,τι μέχρι σήμερα δρομολογήθηκε ερήμην της και για να αποτρέψει, στο μέτρο πλέον του δυνατού (καθ’υπέρβαση των προθεσμιών από το Νόμο), την ταύτιση της Παράκαμψης (Καθέτου Άξονα) με την ιδέα του Δακτυλίου (Πόλεως Ξάνθης) ”  καταλήγει

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr