pavlidis20nomarxis

Ευχαριστίες του Νομάρχη Ξάνθης για την κατασκευή της διόδου προς Βουλγαρία.

26 Ιανουαρίου 201018:36

pavlidis20nomarxisΜετά την παράδοση σε λειτουργία της νέας Τουριστικής Διόδου στο μεθοριακό Σταθμό ‘Άγιος Κωνσταντίνος’ μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια:

 

· Τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Αυτοδιοίκησης Ξάνθης και τους Προϊσταμένους της, νυν κα Αθηνά Καραθανάση, και πρώην κ. Ζαχαρία Τσαπνίδη καθώς τους Προϊσταμένους του Τμήματος Εκτελέσεως Έργων νυν κα Λάμπρου Χρυσάνα και τέως κ.Αβραμίδη Χαράλαμπο, τους Προϊσταμένους του Τμήματος Μελετών, νυν κα Τζεϊρανάκη Μαρία και τέως κα Καραθανάση Αθηνά και τέλος τους επιβλέποντες, Μηχανικό κ. Κυριάκο Διονυσίου και Εργοδηγό κο Μακρή Αθανάσιο.

· Τη Δ/νση Προγραμματισμού και τον Προϊστάμενό της κ. Δημήτρη Πολυμένη, όπως και τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και όλες τις άλλες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, οι οποίες συνέβαλλαν.

· Ειδικότερα το Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ταρενίδη.Για την ολοκλήρωσή του υπήρξαν :
1) δύο (2) έργα μελετών της Νομαρχίας : · Μελέτη δρόμου προς θέση Άγιος Κωνσταντίνος , που εκπονήθηκε από «Μ.Δόσιου-Θ.Καλαϊτζίδης»· Γεωτεχνική μελέτη δρόμου προς Άγιο Κωνσταντίνο, που εκπονήθηκε από τον Ι.Τσεκπεντζή.
2) Τρία (3) υποέργα κατασκευής:· Διάνοιξη-βελτίωση πρώτου δρόμου Κίδαρη, με ανάδοχο την Τζ. Μουσά.· Βελτίωση οδού προς Αγιο Κωνσταντίνο (Α΄Φάση) με ανάδοχο την ΑΡΙΩΝ Α.Τ.Ε.· Βελτίωση της ιδίας οδού (Β΄Φάση) με ανάδοχο την Κ/Ξ ‘Αλ.Εκμεκτσής – Γ.Κουρτίδης ’.Η εργολαβία αυτή δεν έχει περαιωθεί, η στρώση της ασφάλτου δεν είναι η τελική και θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
3) Έργα τοποθέτησης στηθαίων ασφάλειας από διασταύρωση Θερμών ως διασταύρωση Κιδάρεως με ανάδοχο τον Αθ.Εκμεκτσή.4) Έργα άρσης επικινδυνότητας από το 17ο έως το 19ο χιλιόμετρο που συνεχίζονται .Η χρηματοδότηση των παραπάνω έγινε από εθνικούς πόρους (ΚΑΠ Νομαρχίας και Υπουργείο Οικονομικών).

Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε επιπλέον: «Για λόγους πολιτικού πολιτισμού ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν. Είμαστε περήφανοι γιατί, ως θεσμός, με τους συνεργάτες μας, οραματισθήκαμε και παραδώσαμε ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που οδηγεί στην επανάκτηση της κρίσιμης κεντροβαρούς αναπτυξιακής θέσης του νομού μας στην έξοδο των Βαλκανίων στο Αιγαίο, μετά ¾ του αιώνα. Για μας, σημασία έχει μόνον το όφελος των πολιτών του νομού μας και της ΒΑ Ελλάδας. Συνεχίζουμε σταθερά, αντιπαρερχόμενοι τα άλλα.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr