Γλυκόξινο Χοιρινό

23 Ιανουαρίου 201014:37

glikoxino_xoirinoΓλυκόξινο Χοιρινό

 

Υλικά για 4 μερίδες

 500 γρ  φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε κύβους

για την μαρίναρα

* 2 κουταλιές της σούπας  Σάλτσα σόγιας
* 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 1 Μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
* Μια πρέζα  κινεζικά μπαχαρικά

για την σάλτσα

* 1 κουταλιά της σούπας corn flour
* 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
* 2 κουταλιές της σούπας τοματόπαστα
* 3 κουταλιές της σούπας μέλι
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
* 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
* 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
* 175 γρ mange tout (φύλλα από μπιζέλια)

Προετοιμασία

Συνδυάστε το  συστατικά για την μαρινάτα σε ένα μπολ. Προσθέστε το χοιρινό και αφήστε το να μαριναριστεί για 1 / 2 ώρα ή περισσότερο. Στραγγίξετε το Χοιρινό και κρατήστε την μαρινάτα.
Ανακατέψτε το corn flour , το  ξίδι ρυζιού, την σάλτσα ντομάτας και το μέλι στην μαρινάτα . Θερμάνετε  1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα wok ή ένα τηγάνι, προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα. Θερμάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια, τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Προσθέστε τις πιπεριές και τα mange tout τσιγαρίστε ανακατεύοντας για 2 ακόμη λεπτά.

Προσθέστε την  μαρινάτα στο τηγάνι και βράστε  μέχρι έχετε μία όμορφη  συμπυκνωμένη σάλτσα .
Ρίξτε το χοιρινό στη σάλτσα και κρατήστε το στο τηγάνι  για 1 λεπτό.

Σερβίρετε το  με ρύζι.

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr