mpanio

Μικρό αλλά έξυπνο μπάνιο!

23 Ιανουαρίου 201012:32

mpanioΈνα μικρό μπάνιο αποπνέει συνήθως περισσότερη οικειότητα και ζεστασιά, αλλά μπορεί επίσης να γίνει κλειστοφοβικό και καταθλιπτικό.

 

Ευτυχώς με λίγη οπτική μαγεία, έξυπνες επιλογές στα είδη υγιεινής, χρωματικές προσαρμογές και τον κατάλληλο φωτισμό μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα φιλόξενο καταφύγιο.

Ο καλός σχεδιασμός των ειδών υγιεινής και η σωστή τοποθέτησή τους μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος. Τα κρεμαστά είδη υγιεινής, το καλοριφέρ που χρησιμοποιείται και ως θερμαινόμενη πετσετοθήκη, τα πρακτικά έπιπλα συμβάλλουν στο να μεγαλώσει οπτικά ο χώρος. Η μπανιέρα μπορεί να γίνει εντοιχισμένη ή να τοποθετηθεί ελεύθερη σε κάποια εσοχή. Χρησιμοποιήστε ένα ενιαίο υλικό (όπως πλακάκι ή μάρμαρο) σε τοίχους και δάπεδο, ώστε να μεγαλώσετε οπτικά το χώρο.

Ήπιοι και παλ χρωματικοί συνδυασμοί τείνουν να δημιουργήσουν την οπτική ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Οι παστέλ ή οι ουδέτεροι τόνοι και φυσικά το λευκό είναι έξυπνες επιλογές για την τοιχοποιία και τα είδη υγιεινής.

Με λίγο έξτρα φωτισμό μπορείτε να «ανοίξετε» το χώρο και να τονίσετε κάποιες λεπτομέρειες. Κρυφός φωτισμός μπορεί να εγκατασταθεί στο ταβάνι, ενώ σποτάκια που φωτίζουν τις επιφάνειες εργασίας, θα προσθέσουν βάθος και προοπτική. Οι απλίκες στον τοίχο αποτελούν μια ακόμα έξυπνη λύση για να αποκτήσει το μπάνιο σας ζεστασιά, δημιουργώντας την οπτική ψευδαίσθηση ότι τα τετραγωνικά μέτρα σάς περισσεύουν!

Ένα μικρό μπάνιο χρειάζεται είδη υγιεινής και έπιπλα σε πιο «συμμαζεμένες» διαστάσεις. Μπορείτε αντί για έπιπλο μπάνιου να προτιμήσετε ένα νιπτήρα, αν δε θέλετε να «πνίξετε» το χώρο. Σε αυτή την περίπτωση θα αναζητήσετε άλλες αποθηκευτικές λύσεις, όπως π.χ. επιτοίχιες ραφιέρες και ίσως ένα ντουλάπι ή μια λινοθήκη στο διάδρομο έξω από το μπάνιο. Μια προσιτή λύση είναι ένας υπερκαθήμενος, μοντέρνος νιπτήρας, τοποθετημένος σε ξύλινη βάση, με βοηθητική επιφάνεια, ο οποίος να μπορεί να στεγάσει ένα τροχήλατο ντουλάπι ή μια συρταριέρα. Αυτό το μικροέπιπλο μπορεί να είναι φαρδύτερο ή χαμηλότερο, ανάλογα με τα διαθέσιμα εκατοστά και τις εκάστοτε αποθηκευτικές ανάγκες. Τα εντοιχισμένα είδη υγιεινής εξοικονομούν χώρο και σίγουρα η τοποθέτησή τους στο κατάλληλο σημείο θα χαρίσει μεγαλύτερη εργονομία και λειτουργικότητα.

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr