Ο φωτισμός της τραπεζαρίας

23 Ιανουαρίου 201012:25

trapezariaΕίτε πρόκειται για την τραπεζαρία που βρίσκεται στην κουζίνα, είτε βρίσκεται στο σαλόνι, η λογική φωτισμού συνήθως παραμένει η ίδια.

 

Πάντα συναντάς ένα φως πάνω από το κεφάλι σου, που πολλές φορές τυχαίνει και να είναι και αρκετά δυνατό, με αποτέλεσμα να μην σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου. Νιώθεις περισσότερο ότι είσαι σε εξέταση, παρά καλεσμένη για φαγητό.

Η τραπεζαρία, ακόμα και στην κουζίνα, θα πρέπει να είναι ένας χώρος για να χαλαρώσεις με την οικογένειά σου ή ακόμα και με τους φίλους σου.Θα πρέπει να είναι ένας χώρος που θα νιώθουν όλοι άνετα και ευχάριστα.
 

Οποιοδήποτε κι αν είναι το ύφος του σπιτιού σας – μοντέρνο, minimal ή παραδοσιακά οικογενειακό – είναι καλό να σκεφτείτε καλά τον τρόπο που θα φωτίσετε τον χώρο της τραπεζαρίας σας.

Σωστή ένταση
Εάν λοιπόν κι εσείς έχετε ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο φωτισμού, πάνω από το τραπέζι της τραπεζαρίας, θα πρέπει κατ’ αρχήν να προσέξετε την ένταση του φωτός που εκπέμπει το φωτιστικό σας.

Θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή και να σκορπίζει μαλακό φωτισμό, δημιουργώντας έτσι πιο ήρεμη ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος από το τραπέζι, ώστε να μην εμποδίζει στα μάτια την ώρα που συνομιλείς με τους άλλους.Για να εξασφαλίσετε καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακόπτες με ροοστάτη, που σας δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσετε την ένταση εκεί ακριβώς που την θέλετε.

Ταιριάξτε το στιλ
Εάν τα έπιπλα της τραπεζαρία σας ή ο χώρος που βρίσκεται η τραπεζαρία σας, έχουν ένα συγκεκριμένο ύφος, θα πρέπει να αγοράσετε τον κατάλληλο πολυέλαιο.

Μπορείτε βέβαια και να χρησιμοποιήσετε στα φωτιστικά ένα διαφορετικό στιλ, αρκεί αυτό το πνεύμα να δένει με κάποια άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που θα υπάρχουν διάσπαρτα στο χώρο, για να πλαισιώσουν και να υποστηρίξουν αυτό το διαφορετικό στιλ.

Διασπορά των φωτιστικών
Εάν θέλετε να αποφύγετε τον κεντρικό φωτισμό, μπορείτε να φωτίσετε το χώρο με επιτραπέζιες λάμπες πάνω σ’ ένα μπουφέ, σε τραπεζάκια γύρω στο χώρο ή με επιδαπέδια φωτιστικά, γύρω – γύρω στο χώρο του δωματίου.

Στο κέντρο του τραπεζιού σας, μπορείτε να ακουμπήσετε ένα όμορφο κηροπήγιο με αναμμένα κεριά. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια πιο άνετη, οικία και ζεστή ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία σας. 

Η γοητεία της λεπτομέρειας
Είτε η τραπεζαρία είναι επίσημη, είτε casual, θα πρέπει να “ντυθεί” στο ύφος που της αρμόζει. Μια επίσημη τραπεζαρία μπορεί να αναδειχθεί με έναν “glamour” πολυέλαιο, ενώ σε μια πιο απλή τραπεζαρία μπορείτε να δώσετε μια αίσθηση ειδυλλιακή, τοποθετώντας ένα minimal κρεμαστό φωτιστικό ή ένα φίνο πολυέλαιο με μικρά κρυσταλλάκια.

 

 

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr