Το πολύ κρέας δεν κάνει καλό στους άνδρες

23 Ιανουαρίου 201011:43

kreasΟι άνδρες που καταναλώνουν συχνά κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του, όπως μπέικον και λουκάνικα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη, προειδοποιούν επιστήμονες από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI).

 

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν το κρέας είναι ψητό στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν για 9 χρόνια την πορεία της υγείας περισσότερων από 175.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας όχι μόνον είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη αλλά και μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν προχωρημένες μορφές της ασθένειας.

Το 20% των ανδρών που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας -κυρίως μοσχάρι και χοιρινό- είχαν 12% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάθε μορφής καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Ειδικά ο κίνδυνος προχωρημένου καρκίνου του προστάτη ήταν κατά 33% υψηλότερος στους άνδρες που έτρωγαν πολύ κρέας.

Παρόμοια ήταν τα ευρήματα και για όσους έτρωγαν πολλά προϊόντα κρέατος. Ωστόσο όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τι ακριβώς έτρωγαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, ανακάλυψαν ότι τα προϊόντα κόκκινου κρέατος, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και τα χοτ ντογκ, σχετίζονταν με πολύ υψηλότερο κίνδυνο από τα προϊόντα λευκού κρέατος, όπως οι «μπουκίτσες» κοτόπουλου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr