Οδηγός αντρικού αρώματος

23 Ιανουαρίου 201011:39

antriko_arwmaΈνα καλό ανδρικό άρωμα πάντα «γράφει» στο υποσυνείδητο των ανθρώπων που συναναστρέφεστε.

 

Με μια τεράστια πια ποικιλία αρωμάτων διαθέσιμη, η αγορά του ιδανικού αρώματος γίνεται για τον μέσο άντρα μια ακόμα δυσκολότερη υπόθεση!

Τον πρώτο ρόλο εδώ πρέπει να παίζει η προσωπική προτίμηση. Από την άλλη, δεν χάνετε τίποτα αν πειραματιστείτε. Ένα άρωμα που μυρίζει άψογα επάνω στον φίλο σας ή στον αδερφό σας, μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε εσάς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χημικά του κάθε αρώματος αλληλεπιδρούν με την προσωπική μυρωδιά του σώματος δημιουργώντας παραλλαγές κάθε φορά. Αφήστε που είναι πιθανό να έχετε και αλλεργία σε κάποιο χημικό συστατικό του αρώματος! Ακριβώς για αυτό είναι έξυπνο (και απαραίτητο!) να δοκιμάζετε πάντα το άρωμα προτού το αγοράσετε. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των testers στα μεγάλα καταστήματα, πρώτα δοκιμάζετε και μετά βλέπετε αν σας αρέσει και αν σας πάει. Η μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί άντρες είναι να δοκιμάσετε ένα άρωμα στον ένα καρπό και ένα στον άλλο. Οι μυρωδιές μπορεί να αναμειχθούν, με αποτέλεσμα να έχετε ένα αποτέλεσμα υπέροχο η αφόρητο, σίγουρα όμως όχι πραγματικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορείτε να κρίνετε αντικειμενικά. Γι’ αυτό και σιγουρευτείτε ότι δοκιμάζετε ένα άρωμα τη φορά. Έτσι θα αποδώσει τα μέγιστα το τεστ αλλά και η μετέπειτα αγορά σας.

Τα πιο δημοφιλή αντρικά αρώματα είναι αυτά με ξυλώδη και φυσική μυρωδιά. Έχουν ως βάση το σανταλόξυλο ή τον κέδρο και συνδυάζονται με άλλα συστατικά, όπως εσάνς μυρωδικών. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι αναζωογονητικό και τονωτικό.

Άλλη δημοφιλής κατηγορία αρωμάτων είναι αυτά που περιέχουν musk και τα οποία, όχι άδικα, θεωρούνται τα πιο sexy. Το musk περιέχει μια συνθετική φερομόνη που προσομοιάζει τη δράση των ανδρικών ορμονών και είναι η ουσία που δίνει πρόσθετη αξία και φυσικά τιμή σε ένα άρωμα.

Η πιο σοφιστικέ κατηγορία αντρικών αρωμάτων φαίνεται να είναι τα ελαφριά και φρέσκα, πιθανώς με μια «καθαρή» και ευχάριστη βάση κίτρου, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά. Τα έντονα αρώματα με τα άνθη, θεωρούνται λιγότερο αρρενωπά και περισσότερο θα ταίριαζαν σε μια γυναίκα.

Μπορεί να λατρεύετε το άρωμα που πρόσφατα αγοράσατε και να θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά σας με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο υπόλοιπος κόσμος όμως μπορεί και να μη δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό για το νέο άρωμά σας! Αυτό που είναι πάντα προτιμότερο είναι να αφήνετε απλά μια υποψία αρώματος στον αέρα όταν μπαίνετε ή αφήνετε έναν χώρο.

Προσέξτε λοιπόν γιατί μερικά αρώματα έχουν την τάση να γίνονται δυνατότερα με το πέρασμα του χρόνου. Ξεκινήστε καλύτερα βάζοντας μια μικρή ποσότητα αρώματος και σταδιακά αυξάνοντας την μέχρι να φτάσετε στη σωστή. Κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό στον επιχειρηματικό κόσμο. Γιατί ένα άρωμα κατάλληλο για μια ειδική βραδιά με την αγαπημένη σας, ίσως και να μην είναι το πλέον κατάλληλο για την αίθουσα συσκέψεων! Να και μια καλή δικαιολογία άρα για να αγοράσετε και να έχετε αρκετά και διαφορετικά αρώματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr