perifereia_ktirio

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι πρώτες 19.000 μετατάξεις

23 Νοεμβρίου 201022:49

perifereia_ktirioΜέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι 19.000 υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων από την κρατική Περιφέρεια στην αιρετή για την κάλυψη των αναγκών που επιφέρει ο Καλλικράτης με τη μεταφορά σχετικών αρμοδιοτήτων. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός από εθελούσιες μετατάξεις, όπως και αναμένεται, η διαδικασία προβλέπει την αυτοδίκαια μετάταξη κάποιων κατηγοριών υπαλλήλων. 

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου  «σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων στην αιρετή περιφέρεια αρμοδιοτήτων σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 1 του ιδίου άρθρου (εθελούσιες μετατάξεις), και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι που κατέχουν πάγιες ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, αντίστοιχα, υπηρεσιακή μονάδα και, σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις συναφείς υπηρεσιακές μονάδες την 1.1.2010 και οι οποίοι κατέχουν είτε πάγιες είτε προσωποπαγείς θέσεις στην κρατική περιφέρεια, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στην αντίστοιχη αιρετή περιφέρεια».

Μέχρι τις  3/12 θα υπογραφούν οι πράξεις

Όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο καθώς οι οργανικές θέσεις προσωπικού της κρατικής περιφέρειας είναι ενιαίες για όλη την περιφέρεια και όχι κατανεμημένες ανά οργανική μονάδα, μετατάσσονται αυτοδικαίως στην αιρετή περιφέρεια οι υπάλληλοι της κρατικής περιφέρειας που υπηρετούσαν την 1.1.2010 στις οργανικές μονάδες , οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στο σύνολό τους στην αιρετή περιφέρεια, είτε είναι μόνιμοι, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι οποίοι ανήκαν σε συναφείς, με τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες, κλάδους και ειδικότητες.

Λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών θα πρέπει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου να έχουν υπογράψει τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις για όσους μετατάσσονται αυτοδικαίως και να τις αποστείλουν μέχρι τις 7 Δεκεβρίου για δημοσίευσης στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και, σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί στους υπαλλήλους μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Από το Υπουργείο αναμένεται αντίστοιχη εγκύκλιος για τις μετατάξεις των υπάλληλων των Ν.Α. στους Δήμους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr