Ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη παρά την καλή εμφάνιση η Ξάνθη

24 Ιανουαρίου 201602:48

Παρά την καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Skoda Ξάνθη έφυγε ηττημένη από το Καραϊσκάκη με 1-0.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη τακτικά Ξάνθη, που στο πρώτο μέρος απείλησε περισσότερο από τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός πίεσε από το ξεκίνημα της επανάληψης, η είσοδος των Ντομίνγκες και Ιντέγε στο 65′ του έδωσε πνοή επιθετικά, με τον Πουλίδο να σκοράρει στο 74ο λεπτό για το τελικό 1-0 στο Φάληρο. Οι φιλοξενούμενοι νωρίτερα είχαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν αλλά η προβολή του Σολτάνι (66′) σταμάτησε στο δοκάρι.

Η περιγραφή του αγώνα από το sport24

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα του επιτρέψει να ελέγξει την αναμέτρηση.

Η Ξάνθη από την πλευρά της δεν είχε πρόβλημα να αφήσει την μπάλα στα πόδια των Πειραιωτών, προτιμώντας να κλείσει σωστά τους χώρους προς την εστία του Τσέναμο και να εκμεταλλευθεί τα κενά στην κόντρα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την μπάλα στα πόδια τους και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να βρίσκουν τον τον τρόπο να απειλήσουν τον αντίπαλο γκολκίπερ, παρά μόνο με κάποιες προσπάθειες εκτός περιοχής.

Έλειπε ο ρυθμός από τον Ολυμπιακό, όπως και οι συνεργασίες στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο Ζντιέλαρ λειτουργούσε αποτελεσματικά ως αντί-Μιλιβόγεβιτς, όμως η απουσία του Καμπιάσο ήταν εμφανής από την στιγμή που ο Κασάμι δεν είχε καθαρό μυαλό και οι περισσότερες επιλογές του ήταν βεβιασμένες, οδηγώντας σε αβίαστα λάθη στην ανάπτυξη και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Αντίθετα, σε αυτό το πρώτο 45λεπτο οι Ακρίτες ήταν πιο απειλητικοί, ειδικότερα όσες φορές βρήκαν ανοιχτό χώρο στην κόντρα, ενώ ανασταλτικά παρουσιάστηκαν απόλυτα συνεπείς απέναντι σε έναν Ολυμπιακό προβλέψιμο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του. Με 61% – 39% κατοχή μπάλας και 3(1) – 1(1) τελικές ολοκληρώθηκε στο πρώτο μέρος στο Φάληρο. Κακό θέαμα για τους… ηρωικούς 15000 φίλους των Πειραιωτών που αψήφησαν το πολύ κρύο και έδωσαν το παρών.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του και απείλησε δις με τον Πουλίδο μέσα από την περιοχή, όμως ο Τσέναμο σωστά τοποθετημένος εξουδετέρωσε τις προσπάθειες του Μεξικανού φορ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Ξάνθη δεν έβρισκε χώρους για να βγάλει κόντρα, δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα και είχε υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι πάντως συνέχιζαν να αμύνονται αποτελεσματικά, προσθέτοντας έξτρα άγχος στους αντιπάλους τους.

Στο 65′ ο Σίλβα πέρασε στο ματς τους Ιντέγε και Ντομίνγκες, είδε όμως την Ξάνθη να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στην πρώτη της ουσιαστικά επιθετική προσπάθεια. Αντεπίθεση για τους Ακρίτες, με τον Ορφανίδη να βλέπει τον Σολτάνι στο δεύτερο δοκάρι, όμως η προβολή του Αλγερινού πήγε στο αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο και έφυγε άουτ!

Στο επόμενο λεπτό (67′) ο Ιντέγε προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το λάθος του Τσέναμο, όμως ο γκολκίπερ της Ξάνθης βούτηξε στα πόδια του Νιγηριανού στερώντας του ένα βέβαιο γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε ανέβει, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και με την μπάλα πάνω-κάτω, η Ξάνθη στο 73′ είχε μια ακόμη καλή στιγμή, με το σουτ του Λουσέρο να περνά μόλις άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ελαμπντελαουί με εκπληκτική μεταβίβαση έβγαλε τον Φορτούνη μόνο στην πλάτη της άμυνας και ο Έλληνας μέσος τροφοδότησε αριστερά τον Πουλίδο, με τον Μεξικανό να κάνει την προβολή σκοράροντας για το 1-0 των γηπεδούχων!

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Τριάντη και Σκούρτη προσπαθώντας πλέον να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ ο Σίλβα πέρασε στο παιχνίδι τον Μανιάτη για να ισορροπήσει καλύτερα ο Ολυμπιακός στον χώρο.

Στις καθυστερήσεις ο Ιντέγε εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνας, πάσαρε στον Πουλίδο αλλά ο Λισγάρας στέρησε από τον Μεξικανό το δεύτερο γκολ του στο ματς, διώχνοντας πριν η μπάλα περάσει την γραμμή! Ο Ντομίνγκες πήρε την επαναφορά αλλά και το δικό του σουτ κόντραρε στα σώματα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου βρήκε τους “ερυθρόλευκους” να επιστρέφουν στις νίκες και την Ξάνθη να φεύγει ηττημένη από το Φάληρο, κρατώντας πάντως την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε την περισσότερη ώρα του αγώνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr