Οι πίνακες με τις συντάξεις όπως θα διαμορφωθούν με το νέο νόμο

22 Ιανουαρίου 201621:00

Πίνακες με συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι συντάξεις με το Νόμο Κατρούγκαλου και συγκρίσεις με τις προβλέψεις του Νόμου Λοβέρδου, έδωσε στη δημοσιοτητα το Υπουργείο Εργασίας.

Στους πίνακες περιέχονται όλες οι περικοπές που έχουν ψηφιστεί από το 2010 έως και σήμερα. Όπως προκύπτει από τους πίνακες για χαμηλά εισοδήματα και για λίγα έτη ασφάλισης (έως 25) τα ποσοστά αναπλήρωσης που προκύπτουν στο τελικό ποσό της σύνταξης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερα από αυτά που θα προέκυπταν με τον προηγούμενο νόμο. Αντίθετα, για τα υψηλά εισοδήματα οι διαφορές μεταξύ των δύο τρόπων υπολογισμού είναι πολύ μικρές.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν παραδείγματα για ασφαλισμένους που συμπληρώνουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, για τους οποίους σύμφωνα με την κριτική που έχει ασκηθεί, υπάρχουν σημαντικές μειώσεις, ούτε διευκρινίζεται αν η σύγκριση με το νόμο 3863 γίνεται στην πλήρη ωρίμανσή του, δηλαδή το 2048, ή όπως θα εφαρμοζόταν από το 2015.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr