Το ΚΚΕ (μ-λ) για τις συμπλοκές αγροτών Αστυνομίας στην Κομοτηνή

21 Ιανουαρίου 201602:07

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Θρακης  αναφέρει:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε ότι ο δρόμος των ΜΑΤ, των χημικών και της καταστολής είναι και γι αυτήν, όπως παλιότερα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο τελικός δρόμος της επιβολής των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων. Και όσο θα προχωράει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κυρίως όσο θα αναβαθμίζεται η αντίσταση του λαού απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση, ο δρόμος της βίας θα γίνεται μονόδρομος και για τους νέους επίδοξους εκφραστές της βαρβαρότητας.

Σήμερα το πρωί, εκατοντάδες αγανακτισμένοι και μαχητικοί αγρότες από τη Ροδόπη και τον Έβρο δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στην απόπειρά τους να δουν μαζικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που βρισκόταν σε σύσκεψη μέσα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Η απάντηση όμως ήρθε άμεση και αγωνιστική από τους αγρότες: ολοήμερος αποκλεισμός του Υπουργού και έκδηλη διάθεση για συνέχιση του αγώνα.

Είναι υποκριτική και κυρίως προκλητική η δήλωση του υπουργού για την ανάγκη «δημοκρατικού διαλόγου» όταν, τόσο με το ασφαλιστικό, όσο και με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση οδηγεί κυριολεκτικά σε αφανισμό τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, και όταν η ίδια έχει αποδείξει ότι απλώς ενεργεί σαν εντολοδόχος της Τρόικας και εκφραστής της πλουτοκρατίας.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και καλούμε όλο τον λαό, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, σε έναν μαζικό, ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Έναν αγώνα που θα ανοίξει το δρόμο στη συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και πάλης ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Κ.Ο. Θράκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr