Ωραίο ματς, κακό αποτέλεσμα για τη Skoda. 2-2 με Ατρόμητο στα Πηγάδια

16 Ιανουαρίου 201620:10

Eνα από τα θεαματικότερα ματς της φετινής SuperLeague διεξήχθη στα “Πηγάδια”, για τη 18η αγωνιστική, ανάμεσα σε Ξάνθη κι Ατρόμητο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τη γηπεδούχο “ακριτική” να έχει τις ευκαιρίες προς το τέλος της αναμέτρησης, να πάρει το τρίποντο.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Ούμπιδες, ο Καπετάνος ισοφάρισε στο 57′, με τον Λαζαρίδη να βάζει ξανά την ομάδα του Περιστερίου μπροστά δύο λεπτά αργότερα. Ο Ντάνι Νιέτο, διαμόρφωσε το τελικό ισόπαλο 2-2 μεταξύ Ξάνθης κι Ατρομήτου, στο 74ο λεπτό.

Η γηπεδούχος είχε τη μεγάλη ευκαιρία του 75ου λεπτού να βάλει και τρίτο γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ άσκησε πίεση στον μαζικά αμυνόμενο Ατρόμητο του τελευταίου τετάρτου του ματς.

Λάθη… εν αρχή

Με λάθη ξεκίνησε η αναμέτρηση στα “Πηγάδια”. Πιο κραυγαλέο αυτό του γκολκίπερ της Ξάνθης, Λουίτζι Τσέναμο, ο οποίος γλίστρησε αλλά είδε την εστία του να μην παραβιάζεται χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Καρυπίδη.

Ο Ατρόμητος ήταν πιο πιεστικός στα πρώτα λεπτά, αλλά η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη γηπεδούχο. Στο 20ό λεπτό, ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφθασε στον Καπετάνο ο οποίος έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας τον Γκορμπούνοφ σε εντυπωσιακή επέμβαση, προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση της εστίας του.

Ο Αντονί Λε Ταλέκ αποχώρησε τραυματίας και η Ξάνθη συνέχιζε να εκφράζει επί χόρτου τις επιθετικές της εμπνεύσεις, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο αλλά η κεφαλιά του Καρυπίδη δεν ήταν όπως θα ήθελε ο ίδιος, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Το “έργο τέχνης” του Ούμπιδες

Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Ατρόμητος το γκολ. Στο 34ο λεπτό, ο Χαβιέρ Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ με τον Λούιτζι Τσέναμο παρά την εξαιρετική του εκτίναξη, να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Έχοντας υποστεί τη ψυχρολουσία, μετά το γκολ του Ούμπιδες, η Ξάνθη προσπάθησε να ανακτήσει τα ψυχολογικά και αγωνιστικά αποθέματα, τα οποία – ωστόσο – εξαντλήθηκαν σε μια κεφαλιά του Χρήστου Καρυπίδη κι ένα σουτ του Ντάνι Νιέτο.

Γκολ, γκολ, γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ξάνθη να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το σκηνικό ίδιο, αλλά το σενάριο διαφορετικό. Στο 57ο λεπτό, οι “Ακρίτες” έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του Ατρομήτου είχαν λάθος τοποθετήσεις, η μπάλα έφθασε στον Λισγάρα, εκείνος έδωσε πάσα στον Καπετάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Γκορμπούνοβ. Ο σκόρερ της γηπεδούχου, όμως, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Λισγάρα.

Η απάντηση του Ατρομήτου, ωστόσο, άμεση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της άμυνας της Ξάνθης να πιαστεί εν υπνώσει και του Λαζαρίδη να πιάσει την κεφαλιά στην κίνηση και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Περιστερίου.

Η Ξάνθη προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί ξανά, τόσο με το ωραίο σουτ του Γουάλας, το οποίος απομάκρυνε με εξαιρετική απόκρουση ο Γκορμπούνοβ, όσο και με το γυριστό του Βασιλακάκη. Η πιο μεγάλη ευκαιρία της στο 70ό λεπτό, όταν ο  Γκορμπούνοφ βγήκε, χωρίς λόγο, μακριά από την εστία, ο Καπετάνος επιχείρησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, αλλά ο Ούμπιδες πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Η πίεση των “ακριτών”, αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο, έφερε αποτέλεσμα. Στο 74ο λεπτό, ο Ντάνι Νιέτο ισοφάρισε σε 2-2 μετά τη σέντρα του Τριάδη από τα δεξιά και την πρώτη κεφαλιά του Καπετάνου. Όπως και να ‘χει, λανθασμένη η αντίδραση του Αντρέι Γκορμπούνοβ, ο οποίος φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε.

Το μομέντουμ υπέρ των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου κι αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Αποτυπώθηκε, μάλιστα, επί χόρτου. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πίτου Γκαρσία στην προσπάθειά του να απομακρύνει έδωσε αντίθετη κατεύθυνση στην μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου, ενώ το πλασέ του Καπετάνου κατέληξε άουτ.

Η Ξάνθη συνέχει να πιέζει και στο τελευταίο τέταρτο, αλλά λίγο η τύχη, λίγο οι άστοχες τελικές επιλογές και η εστία του Ατρομήτου δεν παραβιάστηκε για τρίτη φορά στο ματς.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 75ου λεπτού. Λόγω του τρόπου που εκτυλίχθηκε. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ – εξάλλου κάθε στημένη μπαλιά που ξεκινούσε από τα πόδια του “μύριζε” γκολ – ο Πίτου Γκαρσία απομάκρυνε στο… δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια ο Παντελής Καπετάνος, δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Μεγάλη ευκαιρία για τη Ξάνθη, θα μπορούσε να κρίνει την αναμέτρηση  υπέρ των “ακριτών”.

Ο διαιτητής

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος προσπάθησε να περιορίσει τις κάρτες που έβγαλε από την τσέπη του. Αντικειμενικά, δεν είχε και εξαιρετικά δύσκολο έργο. Ο Παντελής Καπετάνος στη φάση κατά την οποία ισοφάρισε σε 1-1, ήταν σε θέση οφσάιντ παραλαμβάνοντας την μπάλα από τον Λισγάρα. Αυτή η φάση, βέβαια, είναι στη δικαιοδοσία του επόπτη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Αντριάν Λουσέρο. Ο Αργεντινός πήρε επ’ ώμου τις στημένες φάσεις. Δικαιολογημένο, άλλωστε. Κάθε φάση που ξεκινούσε από τα πόδια του είχε καλές προϋποθέσεις. Εν ολίγοις, “μύριζε” γκολ. Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ, από αυτά και η φάση του 75ου λεπτού, κατά την οποία έφθασε η Ξάνθη κοντά στο τρίτο της γκολ. Τον ίδιο ρόλο από την πλευρά των φιλοξενούμενων, είχε ο συμπατριώτης του – επίσης εγνωσμένης ποιότητας – Χαβιέρ Ούμπιδες.

Μας άρεσε

Η αντίδραση της Ξάνθης, μετά τα γκολ που δέχθηκε. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, μετά το γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες. Όσο και στο δεύτερο, μετά από αυτό του Λαζαρίδη. Στην πρώτη περίπτωση δεν απέδωσε καρπούς, στη δεύτερη απέδωσε. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο. Credit στον Ρουμάνο τεχνικό της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Γήπεδο: “Πηγάδια”

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Λάζαρος Δημητριάδης

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (80′ Χέρεα), Σολτάνι (72΄Τριάδης), Ορφανίδης (64′ Σκούρτης), Νιέτο, Καπετάνος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοβ, Κούρος, Κοντοές, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (76′ Γοδόι), Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Μπρίτο (90′ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (27′ Μπάλλας)

Γκολ: 57′ Καπετάνος, 74΄Ντάνι Νιέτο / 34′ Ούμπιδες, 59′ Λαζαρίδης

Κάρτες: 83′ Καρυπίδης / 47′ Γκορμπούνοβ, 51′ Μπρίτο, 56′ Μπίτολο,

sport24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr