Καταδίωξη και τρεις συλλήψεις για διακίνηση 115 προσφύγων σε Ξάνθη – Ίασμο

7 Ιανουαρίου 201612:50

Συνελήφθησαν τα Θεοφανεια, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, τρεις διακινητές, ένας 34χρονος ημεδαπός, ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εκατόν δεκαπέντε  πρόσφυγες. μη νόμιμους μετανάστες. Εκατόν τέσσερις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έντεκα  υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό (ύψος Αλεξανδρούπολης), αστυνομικοί Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, ο δράστης, στο ύψος του οικισμού Ιάσμου, ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι δύο πρόσφυγε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα τέσσερις 34 πρόσφυγες.  

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πενήντα εννέα πρόσφυγες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr