Απάντηση Μπόλαρη στους Βουλευτές Ξάνθης: «Ετοιμάζεται ΚΥΑ για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης»

5 Ιανουαρίου 201608:00

Την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ξάνθης για το θέμα της κλωστικής κάνναβης, κοινοποίησε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

Μετά την έκδοση του νόμου 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» που επιτρέπει την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης με χαμηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκαναβινόλη (κάτω του 0,2%) και προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της γνωστής ιδιαιτερότητας της καλλιέργειας της κάνναβης και του αντίκτυπού της σε κοινωνικό επίπεδο, έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας με την υπ’ αριθμ. 7700/95642/11-9-2015 Απόφαση, στην οποία συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδιες Δ/νσεις Συστημάτων Καλλιέργειας, Φυτογενετικών Πόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού Καλλιεργούμενων Φυτικών Ειδών, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) καθώς και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων που έχουν σχέση με το αντικείμενο της καλλιέργειας.

Έργο της εν λόγω Ομάδας είναι:

* η εξέταση της υλοποίησης δοκιμαστικής καλλιέργειας διαφόρων ποικιλιών κλωστικής κάνναβης και επέκτασης της καλλιέργειας με πιλοτική εφαρμογή,

* η διερεύνηση του κόστους καλλιέργειας και του κόστους των απαιτούμενων ελέγχων από το ενωσιακό πλαίσιο και

* η δημιουργία εφαρμοστικού θεσμικού πλαισίου για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης

(άρθρο 1 του Ν. 4139/2013).

Προκειμένου να εξετάσει τα ανωτέρω θέματα, η ως άνω ομάδα:

* έχει, ήδη, ξεκινήσει τις εργασίες της συνεδριάζοντας, δύο φορές, στις 7-10- 2015 και στις 30-11-2015

*έχει, ήδη, υποβάλει προτάσεις-σχόλια για το προσχέδιο ΚΥΑ, του οποίου η σύνταξη είχε ξεκινήσει από το έτος 2013 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδια Δ/νση Συστημάτων Καλλιέργειας).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr