Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης

9 Οκτωβρίου 201408:16

Συνάντηση του Βουλευτή, του Γραμματέα και του υπεύθυνου του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Δοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάση Πάσχου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με αντικείμενο τα προβλήματα του Νοσοκομείου και της Υγείας στην περιοχή.

Στο σχετικό δελτίο τύπου η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει :

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αποτελούμενη από τον βουλευτή Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Χατζηθεοδώρου Γιώργο και τον υπεύθυνο του τομέα υγείας κ. Αδαμίδη Δημήτρη συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πάσχου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του νοσοκομείου και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Επισημάνθηκε ο διαϕαινόμενος κίνδυνος για την υγεία των Ξανθιωτών λόγω των ελλείψεων προσωπικού σε νευραλγικές κλινικές του νοσοκομείου (π.χ καρδιολογική, παθολογική, αναισθησιολογικό, ψυχιατρική). Ο διοικητής παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξεύρεση λύσεων μέσα στα αυστηρά πλαίσια που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο που διαμόρϕωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις προσπάθειες της διοίκησης, δεν μπορεί να δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου με προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς να γίνει προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων γιατρών του ΕΣΥ. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του νοσοκομείου για να ανταποκριθεί στις ολοένα και μεγαλύτερες υγειονομικές ανάγκες του σκληρά δοκιμαζόμενου πληθυσμού της περιοχής λόγω των μνημονιακών μέτρων (ϕτώχεια, ανεργία).

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ εξέϕρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην παράδοση της δημόσιας υγείας στο αδηϕάγο ιδιωτικό κεϕάλαιο με την μετατροπή του ΕΣΥ σε ανώνυμη εταιρεία μετόχων (όπως προβλέπει ο πρόσϕατος νόμος για την υγεία), που μοναδικό σκοπό θα έχει το όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος και όχι την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr