kalpi

112.700 οι εγγεγραμμένοι στην Ξάνθη. 1.850 νέοι ψηφοφόροι

7 Νοεμβρίου 201008:04

kalpiΣτους 112.701 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι εκλογείς που ψηφίζουν στο νομό Ξάνθης (54.695 άνδρες και 58.006 γυναίκες) Σε αυτό τον αριθμό βρίσκονται και 1.853 νέοι εκλογείς, που έκλεισαν πρόσφατα τα 18 τους και ψηφίζουν για πρώτη φοράς στις τοπικές εκλογές. Στους εκλογικούς καταλόγους της Ξάνθης πρέπει να υπολογιστούν επίσης 15 υπήκοοι ξένων χωρών (κυρίως Γερμανίας) που ψηφίζουν από φέτος στην Ξάνθη  καθώς και άλλοι 8 από τρίτες χώρες.

Χρήσιμες πληροφορίες για λάθος ψηφοδέλτια

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα πολλά ψηφοδέλτια σε κάθε περιοχή λύνει, ως ένα βαθμό η νομοθεσία των εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά. Έτσι προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που κάποιο ψηφοδέλτιο άλλης κοινότητας βρεθεί στην κάλπη, αυτό δεν ακυρώνεται. Προσμετράται στο συνδυασμό που ανήκει, όπως επίσης προσμετρώνται και οι σταυροί προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και ακυρώνονται οι σταυροί για το τοπικό συμβούλιο. Μόνο στην περίπτωση που το ψηφοδέλτιο βρεθεί σε εντελώς διαφορετική δημοτική ενότητη (δηλαδή στη Σταυρούπολη αντί για την Ξάνθη), δεν προσμετρώνται οι σταυροί προτίμησης και μετρά μόνο για το συνδυασμό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr