agortzas_kai_dyo

Επιμένουν Ανταμπούφης Βασιλούδης για τα 10.000 δολάρια.

1 Μαΐου 201123:13

agortzas_kai_dyoΜε δύο έγγραφά τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, ο Νίκος Ανταμπούφης και ο Ηλίας Βασιλούδης αντίστοιχα, δίνουν συνέχεια στην επίμαχη υπόθεση της δωρεάς των 10.000 δολαρίων στο Δήμο για την δενδροφύτευση στη μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Απόστολος Αγκόρτζας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής εξαιτίας της διαχείρισης της πολυσυζητημένης δωρεάς της ομογενειακής οργάνωσης και τη διάσταση ανάμεσα στα λεγόμενα του Αντιδημάρχου και τις διαψεύσεις των εκπροσώπων της οργάνωσης από τις ΗΠΑ.

Ερώτηση Ανταμπούφη για τη διαχείριση του ποσού.

Ερώτηση προς το  Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσε από τις 18 Απριλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη»  Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος κίνησε το θέμα για πρώτη φορά, στην επαναληπτική συνεδρίαση για τον Προυπολογισμό του Δήμου Ξάνθης, νωρίτερα την ίδια μέρα.

Στην ερώτησή του ζητά να  πληροφορηθεί γραπτώς για  α) τα μέλη της σχετικής επιτροπής που συστήθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και β) τις ημερομηνίες που συνεδρίασε και τα σχετικα πρακτικά. Παράλληλα, στην ίδια ερώτηση ερωτά πως κατανέμονται οι δαπάνες των 6.966 ευρώ και ποιοι είναι οι αποδέκτες των πληρωμών.

Στην Οικονομική Επιτροπή παρεμβαίνει ο Η. Βασιλούδης

Το μέλος της σχετικής επιτροπής που συστήθηκε στις 28 Μαρτίου από την Οικονομική Επιτροπή (και στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Α. Αγκόρτζας, Γ. Παπασταματίου) με έγγραφό του προς το Δήμαρχο Ξάνθης ως Πρόεδρο της Επιτροπής, την Παρασκευή,  ζήτησε να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Τρίτης το θέμα της δωρεάς.

Αν και τελικά δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη που διανεμήθη λίγη ώρα αργότερα ο σύμβουλος του συνδυασμού  «Πολίτες για την Αλλαγή» στην επιστολή του  ζητά να ενταχθεί ως θέμα προς συζήτηση “ένας πλήρης απολογισμός της έως τώρα διαχείρισης αλλά και του από εδώ και πέρα προγραμματισμού υλοποίησης της δωρεάς”. Από την επιστολή προκύπτει ως συμπέρασαμ ότι η εν λόγω επιτροπή δεν συνήλθε ποτέ.

Βάλλεται η δημοτική αρχή

Όπως είναι σαφές η αντιπολίτευση επιτίθεται στη δημοτική αρχή, με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση τις τελευταίες μέρες και, πλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που θα χειριστεί το ζήτημα ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο τρόπος που θα καλύψει ή θα εκθέσει τον Αντιδήμαρχό του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr