Στην Ξάνθη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Επαφές με στελέχη της μειονότητας

13 Ιουλίου 201417:30

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Εμρουλά Ισλέρ επισκέπτεται την περιοχή της Θράκης την Κυριακή.

Η επίσκεψη του Τούρκου Αξιωματούχου, γίνεται στο πλαίσιο επαφών του σε διάφορες περιοχές λόγω και του Ραμαζανιού των Μουσουλμάνων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος προερχόμενος από τη Σόφια και το Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκε με μειονοτικούς παράγοντες, έφτασε στη Θράκη από τον κάθετο άξονα του Νυμφαίου.

Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. της Κυριακής έφτασεστην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και συναντήθηκε με τον Αχμέτ Μετέ. Μισή ώρα αργότερα κατευθύνθηκε στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωσε προς τιμήν του ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον Εχίνο. Το βράδυ το πρόγραμμα του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού περιελάμβανε επίσκεψη στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» ενώ παρακάθησε σε δείπνο Ιφτάρ που παρατέθηκε προς τιμήν του στην Κομοτηνή. Οι επαφές του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εθιμοτυπικές και συνήθεις για όλους τους Τούρκους πολιτικούς που επισκέπτονται τη Θράκη.

Τον Εμρουλά Ισλέρ συνόδευσε  ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή Αχμέτ Ιλχάν Σενέρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί του βρέθηκε και ο Θρακιώτης στην καταγωγής Χαλίτ Ερέν, Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα θρησκευτικά και πολιτικά πράγματα της γείτονος. .

Η επίσκεψη διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά με πλήρη ηρεμία.
isler 1
isler 00

2014-07-13 16.18.28 2014-07-13 16.17.57 isler 00   2014-07-13 16.08.02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr